Automoto
SPORTOVI
Automoto
Zanimljiva izjava

Hamilton stao u obranu Vettela, ali ga je ipak okrznuo

Prošli vikend nije donio ništa novo u Formuli 1. Sebastian Vettel (Red Bull) je i u Singapuru pomeo svu konkurenciju, a na postolju se još jednom morao suočiti sa zvižducima dijela navijača.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

O problemu zvižduka njemačkom vozaču sve se više lamentira po svjetskim medijima. Gledateljima se očito ne sviđa trenutna situacija u kojoj su utrke lišene praktički svake neizvjesnosti i u kojoj Vettel nezadrživo juri prema četvrtom uzastopnom naslovu svjetskog prvaka. Šest utrka prije kraja sezone ima velikih 60 bodova prednosti pred Fernandom Alonsom (Ferrari). U Vettelovu zaštitu je nakon singapurskog vikenda stao Lewis Hamilton koji za Nijemcem zaostaje 96 bodova.

>> Vettel ponovno nedodirljiv za konkurenciju, sjajni Alonso i Raikkonen

"Nitko ne bi smio biti izviždan zbog svojih uspjeha, neovisno o tome koliko je teško ili lako došao do njih. Zviždanje je tako negativna pojava, pogotovo kad netko naporno radi da bi uspio", naglasio je Britanac.

Dodao je kako je bio sretan kad je vidio Vettela na postolju nakon njegove treće pobjede zaredom i pete u zadnjih sedam utrka.

"Gledajući ga na postolju, pokušao sam zamisliti kako bi bilo da ja pobjeđujem takvom lakoćom. San svakog vozača je imati bolid s kojim se možeš boriti za naslov. Međutim, ja ne bih volio biti toliko ispred suparnika, volio bih se boriti s njima. Ali, situacija je takva kakva jest. Definitivno nije pozitivno slušati zvižduke Vettelu. Na putu je prema četvrtom naslovu i zaslužuje poštovanje", zaključio je Hamilton.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider