Automoto
SPORTOVI
Automoto
Najveći rivali tako ne misle

Hamilton šokirao navijače prije nego što je sezona i počela!

Svjetski prvak u Formuli 1 Lewis Hamilton odbacio je teze o mogućoj borbi za naslov u novoj sezoni prije nego i što je ona počela...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Novopečeni vozač Mercedesa upitan je od strane novinara je li njegov novi bolid dobar kao što je bio onaj McLarena, momčadi u kojoj je prethodno proveo čitavu karijeru.

''Ne. Downforce je faktor koji tjera sve naprijed i tu se moramo popraviti. Motor je najjača karika bolida, a downforce najslabija. Vrlo jednostavno. Ova je momčad prošle sezone upisala jednu Grand Prix pobjedu, pa očito nemaju tako loše temelje u mehaničkom smislu. Ali na downforceu treba puno raditi'', kazao je Hamilton.

Iako britanskog vozača njegovi najveći rivali Sebastian Vettel i Fernando Alonso guraju u ravnopravnu ulogu konkurenta za naslov, Hamilton u to ne vjeruje.

''Vettel i Fernando govore da ćemo se boriti za naslov, ali ja usitinu u to ne vjerujem. Naravno da je to naš cilj, ali morate se sjetiti da je bolid bio sekundu, ponekad i dvije sekunde sporiji prošle sezone. Mi nismo nadoknadili te dvije sekunde, a da su ostale momčadi pritom stagnirale i to je činjenica. Nadamo se da ćemo ih do kraja godine sustići, ali definitivno ne na početku'', zaključio je Hamilton ususret sezoni koja započinje 17. ožujka u Melbourneu Velikom nagradom Australije. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider