Automoto
SPORTOVI
Automoto
Slavio u Maleziji

Hamilton: Pobjedu posvećujem obiteljima žrtava avionske nesreće

Britanski pilot F1 momčadi Mercedesa Lewis Hamilton slavio je na današnjoj (nedjelja) Velikoj nagradi Malezije, drugoj utrci sezone Svjetskog prvenstva...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hamilton je do 23. pobjede u karijeri, prve u Maleziji, stigao vrlo uvjerljivo, čime je isprao gorak okus u ustima nakon ispadanja na Velikoj nagradi Australije, prvoj utrci nove sezone Svjetskog prvenstva.

F1 VN Malezije: Hamiltonu prva pobjeda u Maleziji

"Sjajan je osjećaj slaviti nakon ovako teškog vikenda i nakon toliko vremena", rekao je Britanac koji je posljednji put slavio na Velikoj nagradi Mađarske u srpnju prošle godine.

"Želim se zahvaliti svima koji su pridonijeli ovom uspjehu, a pobjedu posvećujem obiteljima čiji su članovi poginuli u nedavnoj zrakoplovnoj nesreći", izjavio je Britanac, a potom prokomentirao uvjete tijekom utrke.

"Nije bilo lako zadržati koncentraciju zbog visoke vrućine i puno znoja. Morao sam ostati smiren, u čemu sam uspio, a momčad je pritom odradila sjajan posao", zaključio je Hamilton.

Četverostruki svjetski prvak Sebastian Vettel osvojio je treće mjesto na današnjoj utrci, a nakon iste je priznao da se njegov Red Bull trenutno ne može nositi s brzinom koju prezentira Mercedes.

"Ostao sam iznenađen kada sam na startu utrke vidio Nicu Rosberga (Mercedes) kako me pretječe. Nositi se kasnije s njegovom brzinom nije bilo lako. Svaki put kada bih mu se približio on bi pronašao brzinu više i nestao. Što se brzine tiče, Mercedes je i dalje miljama daleko", rekao je Nijemac.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider