Automoto
SPORTOVI
Automoto
Dohvatljivi zaostatak

Formula 1 u Singapuru, Vettel najavio lov na Rosberga

Formula 1 završila je s Europom za ovu sezonu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Velika nagrada Singapura vozi se ove nedjelje ulicama grada Marina Bay s početkom u 20:00 po srednjoeuropskom vremenu.

Bit će to 13. utrka sezone i prva od sedam preostalih postaja oktanskog cirkusa u kojem trenutno u poretku vozača vodi Lewis Hamilton s 252 boda. Drugoplasirani je Hamiltonov momčadski kolega Nico Rosberg sa 199, a treći Ferrarijev Sebastian Vettel sa 178.

Osim razvoja događaja na posljednje dvije utrke (dva trijumfa Hamiltona), i bodovno stanje sugerira kako je realnije očekivati borbu dva Nijemca za drugo mjesto na kraju sezone nego Rosbergov napad na Hamiltona.

"Naš cilj je uvijek maksimalan, moramo pokušati osvojiti sve što je moguće, a u ovom trenutku nam je Nico puno bliži od Lewisa. Štoviše, on je trenutno naša prva meta jer Lewis je u fantastičnoj formi", izjavio je Vettel.

U prošloj utrci, na Velikoj nagradi Italije u Monzi Rosberg je odustao zbog kvara na motoru što je Vettel iskoristio i osvajanjem drugog mjesta smanji zaostatak na itekako dohvatljivi 21 bod. Uspije li do kraja sezone prestići Rosberga, bila bi to i definitivna potvrda kako Mercedesov vozač nije kapacitet na najveće stvari (titula prvaka) jer ako ga nadmaši Vettel u osjetno slabijem Ferrariju, onda je teško uopće i zamisliti da bi Rosberg u skoro vrijeme mogao Hamiltonu oteti naslov prvaka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider