Automoto
SPORTOVI
Automoto
S 18 godina

Sin poznatog multimilijunaša od iduće sezone u Formuli 1, i to za koga!

Britanska momčad Williams objavila je kako će njezin drugi vozač u Svjetskom prvenstvu formule 1 sljedeće godine biti 18-godišnji Kanađanin Lance Stroll.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Stroll, koji je napunio 18 godina prije samo šest dana, u momčadi Willamsa će zamijeniti Brazilca Feliepa Massu, koji je odlučio završiti karijeru, a partner će mu biti Finac Valtteri Bottas.

Stroll je sin kanadskog mulitmilijunaša Lawrencea Strolla, koji se obogatio na modnim markama Tommy Hilfiger i Michael Kors fashion brands, te će biti najmlađi vozač u formuli 1 sljedeće godine.

Ipak, neće postati i najmlađi vozač ikada jer je lani Nizozemac Max Verstappen nastupio sa 17 godina i 166 dana. Taj će rekord ostati zauvijek, jer su promijenjena pravila i vozači moraju imati navršenih 18 godina kako bi imali pravo nastupa.

Stroll je bio dio Ferrarijeve akademije i drugi je najmlađi vozač koji je potpisao za momčad Formule 1. Ferrari je napustio 2015. godine u zamjenu za testnog vozača Williamsa.

U posljednje vrijeme natjecao se u Euro F3 seriji, a 2016. godinu otvorio je petim mjestom na Rolexu 24 u Daytoni. Ukupno je ove godine uzeo 11 pobjeda i potvrdio naslov u Imoli sa stotinjak bodova više od svog glavnog konkurenta Maximiliana Günthera.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider