Automoto
SPORTOVI
Automoto
Sve bliže presedan u fomuli 1

Ferrari i McLaren s po tri bolida sljedeće sezone?

Hondino povlačenje dovelo je do pomutnje u formuli 1, a da bi se došlo do optimalnog broja od 20 bolida na startnom gridu vodeće momčadi mogli bi nastupati s po trojicom vozača u 2009. godini.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon odlaska japanskog proizvođača iz natjecanja, formula se svela samo na 9 momčadi, a 18 vozača u natjecanju nije dovoljno, s obzirom na potpisane ugovore s televizijskim kućama. FIA će morati pronaći rješenje kako proširiti natjecanje.

>> Ecclestone: Honda i nije neki gubitak za F1

Prema švicarskom tjedniku Motorsport Aktuell, minimalan broj od 20 bolida na gridu moglo bi se dobiti pozivanjem najjačih momčadi formule 1, Ferrarija i McLarena, na ubacivanje trećeg vozača, čiji se bodovi ne bi računali u poretku konstrukotora.

Međutim, koliko god bilo privlačno imati svoja tri bolida u utrkama formule 1, veliko je pitanje hoće li na to pristati velikani, s obzirom da je treći vozač čiji se bodovi ne broje uglavnom samo nepotreban financijski trošak. Postoji i jedan još veći problem, a to su pravila samog natjecanja, koja kažu:

'Najviše 24 bolida mogu sudjelovati u prvenstvu, po dva od svake momčadi.'

Da bi se riješio problem nedostatka bolida, nedvojbeno će biti potreban kompromis između momčadi, FIA-e i televizijskih kuća. Rješenje se u ovom trenutku ne može predvidjeti...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider