Automoto
SPORTOVI
Automoto
Već ove godine?

Fernando Alonso bi mogao napustiti Ferrari?

Britanski mediji raspisali su se o mogućnosti senzacionalnog transfera u Formuli 1 - povratka Fernanda Alonsa u redove McLarena...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Navodno pravi razlog zbog kojeg britanska momčad još uvijek nije potvrdila vozački dvojac za sljedeću sezonu leži u pregovorima s Alonsom. Na pitanje Daily Maila bi li angažirao Španjolca koji je još uvijek pod ugovorom s Ferrarijem, šef McLarena Martin Whitmarsh je odgovorio:

''Bih da mogu.''

Jenson Button je, pak, opovrgnuo da se u garaži McLarena ovih dana raspravlja o Alonsu.

''Iskreno, nije bilo ni riječi o tome. No, bilo bi zanimljivo imati Fernanda za momčadskog kolegu'', kazao je trenutno prvi pilot McLarena.

Istini za volju, malo je vjerojatno da bi Ferrari pustio Alonsa nakon što je najavio da će iduće sezone imati zvjezdani dvojac koji će činiti Španjolac i povratnik Kimi Räikkönen. No, britanski mediji, kao i španjolska Marca, tvrde da McLaren već razmišlja o 2015. godini kada se u momčad vraća Honda i kada će zajedno biti spremni napasti vrh.

Iz japanske tvornice od prvog dana žele imati jakog vozača u bolidu, a Alonso se savršeno uklapa u takav plan. U tom bi slučaju vjerojatno iz momčadi "izletio" Sergio Perez.

Podsjetimo, Alonso je vozio za McLaren 2007. godine, ali tu sezonu je više obilježila njegova međusobna netrpeljivost s Lewisom Hamiltonom nego uspjesi.(TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider