Automoto
SPORTOVI
Automoto
Svaki, baš svaki put

Fascinantan podatak: Pobjedniku lude utrke u Kini ne treba pole-position

Ne stišavaju se odjeci Velike nagrade Kine koja je posve neočekivano otišla u ruke Red Bulla.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Daniel Ricciardo je u ove nedjelje u Kini po šesti put u karijeri slavio na nekoj utrci Formule 1, u iznenađujućem raspletu na stazi u Šangaju, iskoristivši sjajan potez svojih inženjera koji su ga pozvali u boks u idealnom trenutku.

Vratio se na stazu s novim, bržim gumama i prošao sve konkurente u izravnim dvobojima za potpuno zasluženo slavlje.

Ricciardo je inače startao sa šeste pozicije, ali je uspio pobijediti. Ono što je posebno nevjerojatno za njega jest podatak da je svih šest pobjeda ostvario kad nije startao s pole-positiona.

Od Kanade do Kine

Prvi put je pobijedio na 2014. godine na Velikoj nagradi Kanade kada je startao šesti. Iste te sezone slavio je i u Mađarskoj sa četvrte startne pozicije te u Belgiji kada je krenuo peti.

Malezijski Sepang bila je iduća utrka na kojoj je pobijedio i tada je startao četvrti, a posljednji put prije nedjeljne pobjede u Kini najbrži je bio lani na Velikoj nagradi Azerbajdžanu kada je odvozio utrku života, pobijedivši s 10. startne pozicije.

Zanimljivo, jedan jedini put kada je imao najbrže vrijeme kvalifikacija i imao pole-position, na Velikoj nagradi Monaca 2016. godine, završio je drugi, iza Lewisa Hamiltona.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider