Automoto
SPORTOVI
Automoto
Stižu promjene

Evo i konkretnih poteza: Čelnici F1 se dosjetili kako utrke učiniti zanimljivijima

Uvodne četiri utrke sezone bile su uzbudljive, ali itekako ima prostora za napredak.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

I vozački i konstruktorski poredak u Formuli 1 nakon interesantne i napete Velike nagrade Azerbajdžana sugerira kako bismo mogli imati jednu od najneizvjesnijih sezona u posljednjih nekoliko godina.

Ipak, takav rasplet, s trojicom pobjednika u uvodne četiri utrke i zgusnutim bodovnim redoslijedom, prvenstveno se dogodio zbog serije trkaćih incidenata i spleta okolnosti, uslijed kojeg se znao potpuno ispremiješati poredak u utrkama.

Stoga su čelni ljudi Formule 1 već počeli raditi na inovacijama za sljedeću sezonu odnosno što i kako napraviti u svrhu povećanja pretjecanja na stazi.

Strategijska skupina, F1 komisija i Svjetsko vijeće automobilističkih sportova odobrili su niz promjena pravila koja će na snagu stupiti 2019. godine.

Bolidi će imati pojednostavljeno prednje krilo, s većim rasponom, pojednostavljena je i prednja kočna faza, a imat će i šire i dublje stražnje krilo.

Studije koje su u Formuli 1 napravljene u posljednjih nekoliko tjedana pokazale su da će navedeni noviteti imati veliku vjerojatnost pozitivnog utjecaja na utrke i pretjecanja unutar F1, a FIA je istaknula kako nastavlja s ocjenom niza drugih mjera usmjerenih prema zanimljivijim utrkama i povećanju broja pretjecanja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider