Automoto
SPORTOVI
Automoto
Događa se, ali...

Ecclestone čudno prokomentirao veliki incident i najavio promjene

Zbog nesreće u kojoj je tijekom Velike nagrade Njemačke stradao jedan od snimatelja, prvi čovjek Formule 1 Bernie Ecclestone je najavio strože sigurnosne mjere u boksovima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Podsjećamo, u devetom krugu utrke na stazi Nürburgring, pri izlasku iz boksa vozaču Red Bulla Marku Webberu otpao je stražnji desni kotač. Nekoliko ga je mehaničara uspjelo izbjeći, ali ne i snimatelj Paul Allen koji je u tom trenutku bio okrenut leđima, pa nije ni vidio što mu se sprema.

U bolnici je utvrđeno da je zadobio frakturu dvaju rebara i frakturu ključne kosti, te potres mozga.

"Ubuduće će sve snimateljske ekipe moći raditi samo s pit walla i neće se više spuštati na stazu", najavio je Ecclestone.

>> Red Bull kažnjen jer je umalo izazvao tragediju u boksu!

"Zvuči ružno, ali takve se stvari događaju. Tamo je bilo puno mehaničara i kotač je mogao pogoditi bilo koga. A snimatelj je u krivom trenutku gledao na krivu stranu", dodao je 82-godišnji Britanac.

Nema sumnje da je Formula 1 sport u kojem postoji puno rizika, ali uvjereni smo da će Ecclestoneove riječi imati negativan odjek kod velike većina ljubitelja oktanskog cirkusa.

Dodajmo i da je šef Red Bulla Christian Horner predložio da svi koji se nalaze u boksu ubuduće budu obvezni nositi kacige i zaštitnu odjeću.

>> Vettel skinuo proketstvo Njemačke!

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider