Automoto
SPORTOVI
Automoto
Rasplamsava se rat

Definitivno puklo u boksu Mercedesa: 'Mi nismo prijatelji!'

"Vrlo, vrlo poseban dan za mene, to je sigurno. Lewis je vozio zaista dobro i tjerao me jako prema naprijed, pa sam cijelo vrijeme bio pod pritiskom", komentirao je Nico Rosberg nakon pobjede na Velikoj nagradi Monaca...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rosberg je tako uspio dvije uzastopne godine izvojevati pobjedu na gradskim ulicama Monte Carla. Peti je to put da je Nico Rosberg slavio u Formuli 1 i sada se izjednačio sa svojim ocem Kekeom.

Mercedesi najbrži i kroz Monte Carlo: Rosberg prestigao Hamiltona!

"Ja sam uspio zadržati hladnu glavu i pobijediti, a na kraju sam stvorio i određen razmak jer sam imao svježije gume. Ovo je fantastično. Jako mi je drago zbog cijele momčadi koja je napravila sjajan bolid za nas ove godine."

Drugo mjesto iza Rosberga osvojio je momčadski mu kolega Lewis Hamilton koji je sada skliznuo na drugo mjesto u ukupnom poretku vozača sa zaostatkom od četiri boda: "Bio je to dobar dan i zadovoljan sam s nova dva prva mjesta. Osjećao sam da sam jako brz, ali ovdje je jako teško pretjecati. Srećom da nisam radio nikakve pogreške", komentirao je Hamilton.

Upitan za njegov odnos s Rosbergom, koji je, čini se, narušen nakon utrke u Monacu, kako zbog incidenta na službenom kvalifikacijskom treningu, tako i zbog taktike u samoj utrci koja je favorizirala Rosberga kao vodećeg u tom trenutku, Britanac je rekao:

"Mi nismo prijatelji, mi smo kolege. Radimo zajedno kako bismo momčadi donijeli čim je više moguće prvih i drugih mjesta i čim više bodova."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider