Automoto
SPORTOVI
Automoto
Fanovi izabrali

Pogledajte potez godine: Najbolje pretjecanje sezone u Formuli 1

Oktanski cirkus je završio za ovu sezonu, ovih dana se dijele nagrade i priznanja najboljima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Lewis Hamilton i Mercedes imali su šampionsku sezonu Formule 1 i kao branitelji naslova u vozačkoj i konstruktorskoj konkurenciji ući će u 2018. godinu.

Kako Britancu, tako i njemačkoj momčadi, to je četvrti naslov svjetskog prvaka.

Međutim, daleko od toga da su pokupili svu pozornost. Iza njihovih leđa, nerijetko i dosta daleko od čelnih pozicija, odvijale su se žestoke borbe za svako mjesto.

Vidjeli smo niz fenomenalnih pretjecanja, a nekoliko desetaka tisuća fanova F1 u anketi je najboljim proglasilo ono koje je izveo Daniel Ricciardo.

Australac iz Red Bulla je na Velikoj nagradi Europe održanoj u Azerbajdžanu 25. lipnja na startno-ciljnoj ravniji projurio pored Nice Hulkenberga te dvojice Williamsovih vozača, Felipea Masse i Lancea Strolla, i u prvi zavoj ušao ispred njih. Bio je to nevjerojatan trenutak jer Ricciardo je u par stotina metara pretekao trojicu vozača što se ne događa baš često.

Ricciardo je inače imao katastrofalan završetak sezone. Nije uspio završiti tri od posljednje četiri utrke što je iskoristio Kimi Raikkonen i u poretku vozača ga pretekao na četvrtom mjestu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider