Automoto
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"
Automoto
Dakarski reli

Roma treći u povijesti s naslovima na dva i četiri kotača

Španjolski vozač Nani Roma pobjednik je 35. izdanja Dakarskog relija koji se šestu godinu zaredom održao u Južnoj Americi. Počeo je 5. siječnja u argentinskom Santa Feu, a završio ove subote u čileanskom Valparaisu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Roma je posljednjeg dana relija nadoknadio zaostatak od 26 sekundi za momčadskim kolegom iz Minija Stephaneom Peterhanselom koji je čak 11 puta bio pobjednik ovog slavnog natjecanja. Francuz je na koncu osvojio drugo mjesto u ukupnom poretku, a treći je bio još jedan vozač Minija - Katarac Nasser Al-Attiyah.

Za 42-godišnjeg Romu je ovo druga pobjeda na Dakarskom reliju, ali i prva u konkurenciji automobilista. Prije točno deset godina je slavio kao motociklist, a u subotu je postao tek treći vozač u povijesti koji je trijumfirao na dva i četiri kotača. Prije njega je to uspjelo spomenutom Peterhanselu i Hubertu Auriolu.

I u konkurenciji motociklista je ovogodišnja pobjeda otišla u Španjolsku. Četvrti je put u karijeri naslov osvojio Marc Coma na KTM-u. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider