Automoto
SPORTOVI
Automoto
Žele skinuti Red Bull

Crvena i srebrna strijela: Ferrari i McLaren predstavili nove bolide

Ferrari je u svom sjedištu u Maranellu predstavio bolid s kojim će u novoj sezoni Formule 1 pokušati s trona skinuti Red Bull i Sebastiana Vettela.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ime novog modela Ferrarija F138 kombinacija je tekuće godine, kao i posveta V8 motorima koji će ove sezone biti korišteni posljednji put. Karakterizira ga otvoreni nos i malo drugačije tijelo i rep od prošlogodišnjeg modela. Glavnu ulogu u njegovom stvaranju imali su tehnički direktor Pat Fry i glavni dizajner Nikolas Tombazis.

Posljednji od 16 konstruktorskih naslova u bogatoj povijesti Ferrari je osvojio 2008. godine, dok im je posljednji individualni naslov donio Finac Kimi Raikkonen 2007. godine.

Predsezonska testiranja slavna talijanska momčad započinje u španjolskom Jerezu sljedećeg tjedna, a nova sezona tradicionalno kreće Velikom nagradom Australije 17. ožujka.

Dan ranije u svojoj bazi u Wokingu McLaren je predstavio i McLaren. Iako vanjštinom izgleda gotovo identično kao i model iz prošle sezone, prvi vozač momčadi Jenson Button tvrdi da je MP4-28 pretrpio velike promjene, pogotovo u unutrašnjosti. Podsjetimo, McLaren je kao momčad završio treći u poretku Svjetskog prvenstva 2012. godine iza Red Bulla i Ferrarija, iako je imao čak sedam pobjeda u sezoni.

Razlog lošeg plasmana bio je nepouzdani bolid, koji je vrlo često znao otkazivati za vrijeme utrka, iako je većim dijelom sezone bio najbrži od svih ostalih jurilica.

Osim promjena u unutrašnjosti bolida novost u McLarenu je i jedan pilot. Sergio Perez zamijenio je Lewisa Hamilton još na kraju prošle sezone, a novi bolid će zajedno s Jensonom Buttonom imati priliku testirati sljedeće nedjelje u Španjolskoj.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider