Automoto
SPORTOVI
Automoto
U srž

Brutalna usporedba Guardiole i Ferrarija: Fotografija koja je baš - pogodila

Kratko se je ove srijede u završnici utakmice Manchester City - Tottenham radovao Pep Guardiola.

Guardiola kao Ferrari (Foto: Facebook) (Foto: Facebook)

Nekoliko sekundi Pep Guardiola bio je u transu nakon što je Raheem Sterling zabio svoj treći i ukupno peti gol Manchester Cityja protiv Tottenhama u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka.

Vrlo brzo mu se srušio svijet jer je turski sudac Cuneyt Cakir uz pomoć VAR tehnologije opravdano poništio Sterlingov pogodak.

Te dvije scene - Guardiolina euforiju pa onda potpuna nevjerica - poslužile su kao inspiracija nepoznatom autoru koji uz nogomet očito prati i Formulu 1.

Predsezonska testiranja i sezona

Naime, usporedio je Guardioline izraze lice s izdanjima koja Ferrari, već godinama, prikazuje na predsezonskim testiranjima i u samim utrkama.

Slavna talijanska F1 momčad iz godine u godinu na testiranjima uoči sezone izgleda najbolje, čini se da imaju najbolji bolid i da je to ta sezona u kojoj će prekinuti dugo čekanje na naslov prvaka u vozačkoj i konstruktorskoj konkurenciji, ali onda sezona počne, dođu utrke i dogodi se bolno razočaranje.

U tom tonu zasad protječe i 2019. godina - Ferrari je bio najbrži na testiranjima održanim na stazi Catalunyja u drugoj polovici veljače, ali u prve tri utrke njihov najveći konkurent Mercedes upisao je tri pobjede.

I to ne bilo kakve - u sva tri navrata Mercedes je uz pobjednika utrke imao i drugoplasiranog vozača.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider