Automoto
SPORTOVI
Automoto
Ljut na konkurenciju

Briatore: 'Najmanje tri momčadi imaju ilegalne bolide!'

Šef Renaulta Flavio Briatore nezadovoljan je kako su se neke momčadi 'provukle' pokraj novih pravila za 2009. godinu i smatra da se pravila moraju standardizirati inače utrke neće biti poštene.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Momčadi Toyote i Williamsa našle su se na udaru goropadnog Flavija Briatorea, koji ih optužuje za ilegalne bolide i žali se što pravila nisu jednaka za sve. Naime, ove ekipe pronašle su rupu u pravilima pa izgradile drukčiji difuzor za zrak, koji im daje određenu prednost pred konkurencijom, što Flavio smatra varanjem.

'Postoje momčadi koje ne rade korektno i ne poštuju pravila. To je stara sapunica, koja se stalno ponavlja. Ako postoji pravilo, nije logično da ga svaka ekipa tumači na svoj način,' žalio se Briatore.

Tu je i problem KERS-a, sustava koji omogućuje bolidima vraćanje energije koja se oslobađa prilikom kočenja. U Melbourneu će samo BMW Sauber koristiti tu tehnologiju, što se Talijanu ne sviđa.

'Nije pošteno da neki auti u Australiji startaju s KERS-om, a drugi ne. Mi smo se nadali crno-bijelim pravilima jednakima za sve.'

Briatore je svjestan da Renault gubi u odnosu na konkurenciju, a čak je i Alonso priznao da će se teško boriti za postolje. Razlog vide u poštivanju pravila.

'Najmanje tri momčadi ne poštuju nova pravila. Tako je bilo i sa zamrzavanjem razvoja motora, kada smo izgubili 50 konja u odnosu na konkurenciju. Uvijek ista priča,' nezadovoljno je zaključio.

>> Briatore odlazi iz formule 2010. godine

U FIA-i zasad sporne difuzore priznaju legalnima, pa bi i druge momčadi mogle krenuti putem Toyote i Williamsa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Utakmicu po Utakmicu Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider