Automoto
SPORTOVI
Automoto
Teški uvjeti

Alonso se brani: Nisam spavao na treningu!

Fernando Alonso smatra da je odvozio najbolje što je mogao pod vrlo teškim uvijetima na slobodnim treninzima uoči Velike nagrade Australije...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na slobodnim treninzima činilo se kako se Fernando Alonso borio sa svojim bolidom F2012. Staza na Albert Parku bila je skliska nakon kiše, a Španjolac koji je u dva navrata završio na četvrtoj poziciji, ističe kako je dao sve od sebe na stazi koja je pod ovim uvijetima vrlo varljiva.

''Napadao sam, to je sigurno. Nisam spavao, već su uvijeti bili vrlo teški'', prvo je što je nakon treninga rekao bivši prvak.

''Bilo je dosta mokro u određenim zavojima, a došli smo sa srednjim gumama, pa ravnine uopće nisu djelovale kao ravnine, a neki zavoji sa bijelim linijama bili su varljivi i bolid je trzao pod mokrim uvijetima. Gume su bile suhe, ali ne i staza u potpunosti, bilo je nekih većih trzaja, ali to je sve očekivano'', objasnio je uvjete na stazi Španjolac.

''Bio je to normalan petak za nas. Imali smo neke dijelove na bolidu u P1, za koje smo trebali potvrdu iz Barcelone - koji su novi za nadolazeću utrku. Sve je prošlo u redu, pozitivni su rezultati, s tim da je bilo malo vremena za FP1 i FP2 sa suhim gumama. No bez obzira na to, uspijeli smo završit cijeli zamišljeni program'', završio je.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati

Nastavi čitati