Automoto
SPORTOVI
Automoto
Ferrari u odličnoj formi

Alonso: Sada treba dovršiti posao

Momčad Ferrarija je donedavno čekala 31 utrku na pole-position, a sada se Fernando Alonso pobrinuo da "propeti konjići" dvaput zaredom krenu s prve startne pozicije...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon Silverstonea, španjolski vozač će i u Hockenheimu, na nedjeljnoj Velikoj nagradi Njemačke, početak utrke dočekati na najboljoj poziciji. Kao i prije dva tjedna u Velikoj Britaniji, i subotnje su kvalifikacije održane po kiši, a Alonso se u takvim uvjetima još jednom najbolje snašao.

''Nije bilo nimalo zabavno, baš kao ni u Silverstoneu. Na stazi je čekalo iznenađenje nakon iznenađenja. Nikome nije bilo lako s obzirom da smo u svakom trenutku mogli završiti u travi, u zidu ili nečemu trećem. U takvim uvjetima se više razmišlja o preživljavanju. Na kraju mogu biti zadovoljan rezultatom, ali sada se moramo koncentrirati na nedjelju i promatrati nebo. Budući da se vrijeme stalno mijenja, moramo biti spremni na sve'', kazao je Alonso.

Dvostruki svjetski prvak i trenutno vodeći čovjek ukupnog poretka u Silverstoneu nije pole-position pretvorio u pobjedu. U samoj ga je završnici prestigao Red Bullov Mark Webber. Španjolac vjeruje da se takvo što neće ponoviti u Hockenheimu.

''Bolid se cijeli vikend ponaša dobro u svim uvjetima, što ove godine često nije bio slučaj. Dosad je ovo bio dobar vikend, ali sada treba završiti posao'', zaključio je španjolski F1 vozač. (TS)

Nastavi čitati