Automoto
SPORTOVI
Automoto
U nedjelju - Monza

Alonso poslao jasnu poruku čelnicima Ferrarija: Sad ili nikad!

Uoči 12. ovosezonske utrke Svjetskog prvenstva Formule 1, Velike nagrade Italije u Monzi, španjolski vozač Ferrarija Fernando Alonso pozvao je svoju momčad na mobilizaciju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U ukupnom poretku vodeći Sebastian Vettel ispred drugoplasiranog Fernanda Alonsa ima 46 bodova viška, a osam je utrka do kraja sezone.

>> Hamiltonu prvi slobodni trening u Monzi

>> Vettel daleko brži od svih na drugom slobodnom treningu

"Smanjili smo samo razmak u Silverstoneu kada je Vettel odustao. Moramo početi mijenjati ovakvu situaciju i bit ćemo sretni ako počnemo završavati ispred njega ovdje u Monzi i Singapuru. A završavanje ispred Seba znači biti najmanje na podiju. Znamo koliko je snažan i koliko će kompetitivan Red Bull biti", rekao je Alonso.

"Ako ne možemo završiti ispred njega i ako nastavimo gubiti bodove, mislim da moramo početi razmišljati o projektu za 2014., jer će biti samo šest ili sedam utrka do kraja uz golemi bodovni zaostatak. Sljedeće dvije utrke su zasigurno jako važne."

Što se tiče Ferrarijevog bolida, Alonso smatra da iz njega izvlači maksimum: "Kada dajete svoj maksimum i maksimalizirate svoj vlastiti i potencijal bolida, tjerajući se do limita svaki put kada ste iza volana, onda se osjećate opušteno i zadovoljno sa svojim poslom. Naravno da se želimo boriti za naslov kao i prošle sezone, sve do posljednje utrke."

"Mi vjerujemo da to možemo, pa počnimo od ovog vikenda. Optimističan sam. U Spau smo napravili neke korake unaprijed i sada moramo nastaviti u tom smjeru. Moramo isporučiti kada dođe vrijeme u nedjelju i dolazimo s visokim samopouzdanjem i spremni za borbu", poručio je Alonso uoči Ferrarijeve domaće utrke.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider