Automoto
SPORTOVI
Automoto
Tvrdi da je tajna u difuzorima

Alonso: Ako ih na sudu ne zaustavimo, Brawn će dobiti sve utrke

Dvostruki svjetski prvak Fernando Alonso smatra da je prednost koju momčad Brawn GP-a ima zbog dvostrukog difuzora nenadokandiva, i da ih je nemoguće zaustaviti ako Sud žalbe presudi u njihovu korist.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ključni trenutak sezone mogao bi se dogoditi 14. travnja, kada će žalbeni sud formule 1 odlučiti jesu li dvostruki difuzori na bolidima Brawna, Toyote i Williamsa ilegalni ili nisu. Ako ih sud zabrani, momčadima će biti oduzeti svi bodovi iz Australije i Malezije, što će biti još jedan ozbiljan udarac za sport. No, mnogi smatraju da je upravo to najbolja moguća odluka.

>> Ferrari i BMW uložili žalbu protiv Williamsa, Toyote i Brawna

'Oni su na potpuno drugom nivou od svih ostalih. Ako sud ništa ne napravi 14. travnja, možemo pretpostaviti da će dobiti svih 17 utrka,' tvrdi Fernando Alonso, bez obzira na činjenicu da je Kubica vrlo lako mogao dobiti Brawn već u Melbourneu.

Žalbu zbog spornih difuzora uložili su Ferrari, Renault, BMW Sauber i Red Bull, no ne i McLaren, koji se koncentrira na popravljanje zasad lošeg novog MP4-24 bolida. Ipak, i britanska momčad podržava žalbu.

'Slažemo se s ekipama koje protestiraju da su pravila protumačena na krivi način,' ustvrdio je Mercedesov Norbert Haug.

Ipak, ne slažu se svi da su sporni difuzori ključna prednost Brawna u odnosu na konkurenciju. Među njima je i Nikki Lauda, bivši svjetski prvak.

'Bolid ima mnoga kreativna i inovativna rješenja koja ga čine jako brzim. Reći da je tajna u difuzoru totalna je glupost i jeftin izgovor. Istina je da je Ross Brawn napravio sjajan posao,' zaključio je Lauda, no veliko je pitanje hoće li i FIA-ini žalbeni suci dijeliti njegovo mišljenje. Kad su u pitanju interesi moćnih i bogatih, tada nema milosti...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju
Utakmicu po Utakmicu Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider