Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Dobre vijesti

Stanje koljena odlično: Pogledajte što sve Ivica mora raditi na rehabilitaciji

Još uvijek vodeći skijaš svijeta oporavlja se od operacije dok se njegove kolege spremaju za nove utrke.

Nakon operacije 13. veljače 2012. u Baselu i sedam dana rehabilitacije u Daruvarskim toplicama, stanje koljena Ivice Kostelića je odlično, izjavio je dr. Božidar Egić.

Dodao je i da je stanje hrskavice puno bolje nego što je bilo kod slične ozljede prije dvije godine. Ivica nema nikakvih bolova, koljeno ne natiče i svakim danom se sve više opterećuje tijekom rehabilitacije.

Veliki je broj vježbi i terapija u ovoj fazi rehabilitacije koje Ivica obavlja tijekom cijelog dana: plivanje, razne propriocepcijske vježbe, kao i vježbe stabilizacije i razgibavanja koljena, vježbe za jačanje trupa, kvadricepsa te vježbe za jačanje eksplozivnosti, specifični trening vezan za skijanje, kao hodanje sa skijama po snijegu i trčanje.

Od terapija Ivica već prema potrebi obavlja laser, magnet, elektroterapiju, najnoviju elektroterapiju - Inter X, limfnu drenažu, masažu, kao i krio terapiju odnosno hlađenje koljena.

Dosadašnji tijek rehabilitacije potvrđuje realne mogućnosti Ivičinog povratka utrkama Svjetskog kupa u Kranjskoj gori 09. ožujka.

Više o

Nastavi čitati

Nastavi čitati