Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kakav ludi finiš

Zabili i Messi i Ibra: PSG iščupao remi protiv Barcelone u 94. minuti!

PSG i Barcelona u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Lige prvaka odigrali su 2:2.

Domaćin je imao bolje prilike od Barcelone, posebno u prvom dijelu utakmice, ali se u konačnici ipak morao zadovoljiti remijem, kojeg je uostalom i izborio u četvrtoj minuti sudačkog dodatka.

>> Bayern nadigrao Juvea, Mandžukić asistirao za drugi gol!

Početak dvoboja obilježila je ofenziva igrača pariške momčadi, no konkretnog rezultata nije bilo. Legendarni David Beckham (37) započeo je utakmicu od prve minute, te je svojim oštrim ubacivanjima maltretirao gostujuću obranu. No, nijedan igrač PSG-a nije uspio konkretnije realizirati njegova ubacivanja, iako je nekoliko njih bilo jako dobrih.

Messi kaznio PSG pa se ozlijedio

Kazna za propuštene prilike stigla je u 38. minuti, kada je Messija sjajno proigrao Dani Alves, a ovaj iz prve matirao Salvatorea Sirigua. Alves je s jedno 30 i kojeg metra vanjskim dijelom kopačke poslao loptu u šesnaesterac, gdje ju je neometan Messi sačekao, opalio i pogodio za 1:0. Pariz je time postao 20. grad u kojem je argentinski genije zatresao mrežu, što je ujedno i novi rekord. Prethodno je isti dijelio s Raulom koji je zabio u 19 različitih gradova.

Tempo utakmice pao je u nastavku, u koji je Barcelona ušla bez Messija. Naime, Argentinac je zamijenjen zbog ozljede zadnje lože (desne) i to po prvi put (u Ligi prvaka) od 31. ožujka 2010. godine i utakmice protiv Arsenala.

Ibra poravnao iz velikog zaleđa

Zlatan Ibrahimović zabio je za izjednačenje u 79. minuti, nakon što je prethodno Thiago Silva glavom pogodio vratnicu. Victor Valdes bio je nemoćan na golu Barcelone s obzirom da je krenuo prema vratnici koju je Silva pogodio, a lopta je odbila iza njegovih leđa prema Ibrahimoviću, koji se pak, u trenutku udarca Silve, nalazio u zaleđu.

Deset minuta kasnije Sirigu u svom kaznenom prostoru ruši Alexisa Sancheza i njemački sudac Wolfgang Stark pokazuje na bijelu točku. Siguran realizator bio je Xavi, koji je talijanskog vratara poslao u krivu stranu.

PSG s(p)retno ostao neporažen

Kada se činilo da će Barcelona s pobjedom napustiti Pariz ukazao se Blaise Matuidi. Strijelac prvog pogotka Ibrahimović spustio je glavnom loptu za Matuidija, koji prizemnim udarcem pogađa pored Valdesa, kojeg je lopta prethodno prevarila, jer je na putu prema golu okrznula braniča Marca Bartru. Nesretni mladić ušao je u igru svega 10 minuta ranije umjesto ozlijeđenog Javiera Mascherana.

U konačnici je remi i najrealniji rezultat nakon prvih 90 minuta utakmice u Parizu, u kojem su obje momčadi kombinirano uputile čak 29 udaraca prema vratima (PSG 14, Barcelona 15).

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider