Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kontroverzne riječi

Blatter se ispričao nakon 'paljbe', Ronaldo ponudio sarkastičan odgovor

Portugalski nogometni savez (FPF) priključio se madridskom Realu u kritikama čelnog čovjeka Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Seppa Blattera zbog komentara na račun Cristiana Ronalda.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Bio sam iznenađen kada sam gledao i analizirao riječi Seppa Blattera o kapetanu naše reprezentacije. Mislim da komentari jasno pokazuju nedostatak poštovanja spram Ronalda i Portugala, zemlje koja intenzivno živi za nogomet. Poslali smo FIFA-i pismo u kojem tražimo predsjednika da nam kaže prave namjere iza njegovih riječi budući ne razumijemo kako je mogao dati takve komentare", poručio je predsjednik FPF-a Fernando Gomes.

Nakon Realovog predsjednika Florentina Pereza koji je zatražio objašnjenje i ispriku od Blattera, oglasio se i trener Kraljevskog kluba Carlo Ancelotti: "Potpuno se slažem sa svojim predsjednikom. Nisam još razgovarao sa Cristianom Ronaldom o tome. Trenirao je jako dobro danas, kao uvijek. Svakog dana pokazuje da je sjajan igrač i da poštuje svakoga", izjavio je Ancelotti.

Cristiano Ronaldo reagirao je na Blatterove riječi sarkastično putem svog Facebook profila:"Ovaj video jasno pokazuje poštovanje i razumijevanje koje FIFA ima za mene, moj klub i moju zemlju. Puno je toga sad objašnjeno. Gospodinu Blatteru želim zdrav i dug život, da nastavi svjedočiti, kako zaslužuje, uspjesima svojih omiljenih momčadi i igrača."

Podsjećamo, Blatter je prošloga tjedna gostovao na slavnom britanskom sveučilištu Oxford, na kojem je pred velikim brojem posjetitelja usporedio dvojicu ponajboljih nogometaša svijeta – Lionela Messija i Cristiana Ronalda.

"Messi je dobar dečko. Njega bi svaka obitelj, svaka majka željela u svom domu. Igra predivan nogomet. Kada dribla izgleda kao da pleše. S druge strane imate Cristiana, koji je poput nekog vojnika na terenu. Jedan provodi više vremena kod frizera od drugog, ali ne mogu reći tko je najbolji. Kada bih ja birao kome ću dati "Zlatnu loptu", dao bih ju Messiju", rekao je čelni čovjek krovne nogometne organizacije.

"Na kraju moje prezentacije u odgovoru na pitanje o Lionelu Messiju i Cristianu Ronaldu moderator me upitao da izabarem jednog od dvojice. U tom trenutku, nakon što sam već rekao da je Messi tip kojeg bi svaki roditelji poželjeli u svom domu, konačno sam rekao njegovo ime. Međutim, želim jasno naglasiti da je za mene Cristiano Ronaldo na istoj razini kao i Messi jer su obojica iznimni igrači, svaki na svoj način", poručio je Blatter.

Blatter se Ronaldu ispričao i putem Twittera

"Jako mi je žao što te ova situacija tako povrijedila i želim se zbog toga ispričati. Nikad mi nije bila namjera pokazati nepoštovanje prema Real Madridu, njegovim igračima ili navijačima, ne samo jer su suosnivači FIFA-e, nego i zato jer je to klub koji sam najviše pratio i divio mu se od svoje mladosti", dodao je 77-godišnji Švicarac u pismu objavljenom na Realovoj web-stranici.

Blatter je Ronaldu ponudio osobnu ispriku putem Twittera: "Dragi Cristiano. Ispričavam se ako te uzrujao moj odgovor na privatnom događaju u petak. Nikad te nisam želio uvrijediti. Ja sam počasni socios Real Madrida i objasnio sam da imamo puno talentiranih igrača na svijetu, uključujući tebe. Najbolje želje".

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider