Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ima 'Mussolinija'

Sunderland nadu u spas traži kod deklariranog fašista i ikone Lazija

Dvoipogodišnji je ugovor, do kraja sezone 2014/15, s Premierligašem Sunderlandom u nedjelju navečer dogovorio pa potpisao 44-godišnji talijanski nogometni trener Paolo Di Canio.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Informaciju su iz kluba objavili službeno tijekom večeri dodavši da će novi menadžer preuzeti vođenje momčadi već na današnjem treningu.

>> ManUtd se upisao u povijest: Nikome to nije uspjelo!

Sunderland je u subotu objavio kako je nakon poraza od Manchester Uniteda (1:0) u 31. prvenstvenom kolu smijenio menadžera Martina O'Neilla. Nogometaši tog kluba su osam uzastopnih kola u engleskoj Premierligi bez pobjede. To ih je gurnulo na 16. mjesto, svega bod iznad zone ispadanja.

Talijan je u svoj kratkoj trenerskoj karijeri radio u Swindonu. Tamo je bio trener od 2011. godine do prije mjesec dana. Na kraju prošle sezone uveo je momčad iz četvrtog (League Two) u treći rang (League One) engleskog ligaškog sustava.

Kao igrač u napadu ostvario je vrlo dobru karijeru u talijanskim klubovima Laziju, Juventusu, Napoliju i Milanu. Igrao je nakon toga u Celticu iz Glasgowa, te u Premierligi za Sheffield Wednesday, West Ham i Charlton. Zabio je 67 premierligaških golova.

Di Canio je bio odličan napadač, ali i karizmatičan lik, koji otvoreno priznaje da je fašist, a svoju odanost fašizmu 'podebljao' je i tetovažom na desnoj ruci u čast Benitu Mussoliniju.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider