Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Jose nekad i sad

Klasični Jose Mourinho: Amnezija trenera Chelseaja

Kad slušate što sve u posljednje vrijeme izlazi iz usta Josea Mourinha, zapitate se je li ista osoba trenirala Real Madrid…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što nije uspio pobijediti West Ham United na Stamford Bridgeu (0:0), iz Josea Mourinha opet je na sve strane curio cinizam. Optužio je protivnika da je igrao nogomet iz 19. stoljeća, jer se usudio svim silama braniti protiv moćnog Chelseaja koji ima problema s ekipama koje se brane.

''Ovo nije najbolja liga na svijetu, ovo je nogomet 19. stoljeća. Jedino što sam mogao je donijeti 'Black and Decker' da razbijem zid. Teško je igrati kad samo jedna momčad želi igru'', rekao je Jose Mourinho pa ipak dodao:

''Ne znam možda bih i ja napravio isto na mjestu Sama Allardycea'', rekao je Mourinho dok je njegov kolega na klupi West Hama uživao u Portugalčevoj nervozi:

''Obožavam kad igrači Chelseaja opsjedaju suca, a Jose skače gore dolje govoreći nam da igramo užasan nogomet'', smijao se 'Big Sam'.

Ono što je nevjerojatno je da je baš Mourinho optužio nekog za destruktivnu igru. Upravo je snažan blok, mnogo puta i 'bunker', pa brza kontra odlika njegovih momčadi. 'Nogomet na mišiće' ima puno poklonika, ali često je baš Mourinhova ekipa bila ta 'koja nije htjela igrati'.

Jose pati od amnezije

Nakon odlaska s klupe Reala i povratka u London, Mourinho kao da je dobio amneziju. Optužuje kolege s kojima se bori za vrh (Rodgersa, Wengera, Pellegrinija) za 'plakanje' nakon sudačkih previda.

''Oni samo plaču, kada sudačke odluke ne idu u njihovu korist. Drugi put kada im sudac dosudi penal, onda više ne plaču...", ispalio je Mourinho koji je za gotovo svaki kiks Reala proteklih sezona optuživao suce.

Dakle, kad Jose Mourinho priča o nečijoj taktici (pre)čvrste obrane i komentiranja sudaca pomislimo da je dobio amneziju. Kritizira West Ham što se nije otvorio na Stamford Bridgeu kao primjerice u svom dvorištu na Upton Parku kad ih je Chelsea kontrama razbio 3:0. A ni Chelsea se baš ne otvara tako lako, kao ni Mourinhov Real kojem je Santiago Bernebeu znao zviždati zbog prakticiranja 'kontroliranog nogometa' protiv Osasune…

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider