Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Kraljevi' utišali Camp Nou

Real razbio Barcu, Ronaldo pred Fergusonom zasjenio Messija!

Nogometaši Real Madrida doslovno su ponizili Barcelonu na Camp Nou, gdje je odigrana uzvratna utakmica polufinala Kupa kralja. "Kraljevski klub" slavio je s 3-1 dvama golovima Cristiana Ronalda i jednim Raphaëla Varanea...

Očito Barcelonin poraz kod Milana (2-0) i nije slučajan, s obzirom da je do prije svega mjesec dana sjajna igra katalonskog kluba u potpunosti nestala. Real je, baš poput Milana prošlog tjedna u osmini finala Lige prvaka, u potpunosti zakočio Lionela Messija, a samim time i kompletnu Barcelonu.

>> Ramos nakon demoliranja Barce: Ronaldo je najbolji na svijetu!

Istina, imao je Messi u drugoj minuti opasan udarac iskosa s desne strane, ali je isti prošao tik pored vratnice. Bilo je to sve što se moglo vidjeti od omalenog genijalca iz Rosarija u ovoj utakmici, a potom je na scenu stupio sjajni Portugalac Cristiano Ronaldo.

Najprije je u 12. minuti iznudio jedanesterac (prekršaj Gerarda Piquea), koji je sam i realizirao, a potom je u nastavku susreta, točnije u 57. minuti, dočekao odbijenu loptu na desnoj strani Barcelonina šesnesterca, te lijevom nogom zavukao loptu ispod "rezervnog" vratara katalonskog sastava Pinta. Prethodno je Angel Di Maria pucao, a Pinto odbio do Ronalda.


برشلونة 1 : 3 ريال مدريد by kooralive

Postao je tako Ronaldo prvi igrač Reala od 2007. godine koji je zabio iz jedanaesterca na Nou Campu (Ruud van Nistelrooy). Bio mu je to ujedno osmi pogodak u šest posljednjih utakmica na Nou Campu.

Točku na "i" velikoj pobjedi Reala stavio je francuski stoper Varane, koji je bio najviši u skoku nakon ubacivanja Nijemca Mesuta Özila iz kornera s desne strane. Bio je to drugi pogodak Varanea u "El clasicu" ove sezone iz svega dva upućena udarca prema golu (oba puta glavom). Podsjetimo, Varane je zabio i u prvoj utakmici Kupa kralja (za 1-1), također glavom, također nakon Özilove asistencije.

Konačan rezultat postavio je Jordi Alba u 89. minuti, kada je iz prve opalio lijevom nogom sjajnu loptu Andersa Inieste, kojom je prebacio cijelu obranu Reala.

Spomenimo malo i Messija. Argentinac u prvom poluvremenu nije uputio nijedan udarac u okvir gola Reala, a igra mu se nije popravila ni u nastavku susreta. Nakon Milana Messi je još jednom odigrao blijedu utakmicu i to protiv najvećeg rivala ovoga trenutka.

Recimo i da je Real kada je posljednji put slavio protiv Barcelone s 3-1 na Nou Campu osvojio Kup kralja. Dogodilo se to 1962. godine, a u finalu je pala Sevilla s 2-1.

Upravo bi Sevilla mogla biti suparnik "kraljevskom klubu" u finalu, ukoliko u uzvratu, u srijedu na svom Sanchez Pizjuanu, protiv Atletico Madrida nadoknadi zaostatak 1-2 iz prve utakmice. 

Kup kralja, polufinale, uzvrat:

Barcelona - Real Madrid 1-3 (Jordi Alba 89 / Cristiano Ronaldo 13-11m, 57, Varane 68), ukupni rezultat: 2-4

Tijek utakmice: Barcelona - Real Madrid 1:3

90' Kraj utakmice.

89' GOOOOL!!! Čast Barcelone spasio je Jordi Alba nakon krasne akcije.

85' Zakuhalo se u posljednjim minutama. U središtu pozornosti bio je - a tko drugi nego Pepe, koji je pao kao pokošen nakon duela s Puyolom i Jordi Albom.

83' Mourinho je napravio i treću izmjenu, ušao je Essien. Dakle, Luka Modrić neće dobiti priliku.


Varane 0-3 by Emenderk

68' GOOOOL!!! Varane je povisio na 3:0. Nadskočio je obranu Barce i pogodio u same lijeve rašlje, lopta se od grede odbila iza gol-crte.


CR7 0-2 by Emenderk

57' GOOOOL!!! Ronaldo je postigao svoj drugi pogodak na utakmici. Di Maria je prošao po lijevoj strani, Diego brani njegov udarac, lopta se odbila do Ronalda, koji smireno pogađa mrežu.

52' Sjajna akcija Barce. Alves je vratio "rolicu" na vrh šesnasterca, Busquets je pucao iz prve, ali Diego odlično brani.

50' Coentrao je pucao s lijeve strane u punom trku, Pinto brani.

46' Počelo je drugo poluvrijeme.

45' Kraj prvog poluvremena.

40' Žuti za Puyola zbog starta na Ronaldu.

38' Messi je pucao tik pokraj gola.

37' Žuti karton za Arbelou koji srušio Iniestu na 18 metara od gola Reala.


Penalty Pedro? by Emenderk

34' Pedro traži jedanaesterac. Xabi Alonso ušao je u putanju Pedri. Sumnjiva situacija. Kako god, Alberto Undiano Mallenco pokazuje da se igra dalje.

31' Ronaldo je pucao, lopta se odbila od nekoga i, čini se, pogodila Puyola u ruku. No, nema govora o penalu.

27' Iniesta je pucao iskosa s lijeve strane, ali daleko od gola.

26' Ronaldo nakon kontre Reala ljutito traži prekršaj pred šesnaestercoom Barce. Camp Nou je na nogama, sudac pušta da se igra dalje.

23' Ronaldo je pucao s distance, ali točno u vratara.

15' Barcelonini igrači traže jedanaesterac, ali sudac pokazuje da se igra dalje. Di Maria je startao na Fabregasa, ali čini se da nije napravio prekršaj.


Gol de CR7 by Luiur

13' GOOOOL!!! Real je poveo 1:0, Ronaldo je bio siguran strijelac.

12' Jedanaesterac za Real. Pique je srušio Ronalda.

8' Na tribinama Camp Noua nalazi se menadžer Manchester Uniteda Alex Ferguson. ManU s Realom igra uzvratnu utakmicu osmine finala Lige prvaka na Old Traffordu.

2' Velika šansa za Barcelonu na startu utakmicu. Pedro je vukao loptu po desnoj strani, lopta je došla do Messija, koji puca desnom nogom s desne strane, gotovo iz mrtvog kuta, no lopta prolazi tik uz dalju stativu Diega Lopeza.

1' Utakmica je počela.

Sastavi:

Barcelona: Pinto; Alves, Piqué, Puyol, Alba; Busquets, Xavi, Fábregas, Pedro, Iniesta y Messi

Real Madrid: Diego; Arbeloa, Ramos, Varane, Coentrao; Xabi, Khedira; Di María, Özil, Cristiano, Higuaín

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider