Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Ispred Gatlina

Monstruozni Bolt po kiši vratio zlato na stotki!

Jamajčanin Usain Bolt niski zlatnih medalja s velikih natjecanja pridodao je još jednu, u utrci na 100 metara na Svjetskom prvenstvu u Moskvi. Boltu je to drugo zlato na svjetskim prvenstvima u karijeri na stotki.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bolt je finalnu utrku na Lužnikiju po jakoj kiši otrčao u vremenu 9.77, što je njegov osobni rekord sezone. Drugo mjesto osvojio je Amerikanac Jusin Gatlin s vremenom 9.85. I njemu je to najbolje vrijeme sezone.

Uz Bolta, među pet najboljih su još trojica Jamajčanina. Brončanom medaljom okitio se Nesta Carter (9.95), a bez odličja su ostali Kemar Bailey-Cole i Nickel Ashmeade. Obojica su trčali 9.98. Zanimljivo da su i jedan i drugi imali brža vremena u polufinalu, Ashmeade za osam stotinki, a Bailey-Cole za dvije.

Amerikanac Mike Rodgers osvojio je šesto mjesto (10.04), sedmi je bio Francuz Cristophe Lemaitre (10.06), a osmi Britanac James Dasaolu (10.21). I oni su u finalu trčali sporije nego u polufinalu. Za razliku od osvajača medalja, očito da je kiša ostalim finalistima puno više smetala…

Usain Bolt je prvi puta zlato na svjetskim prvenstvima na 100 metara osvojio 2009. godine na smotri u Berlinu, a izgubio ga je prije dvije godine u Daeguu, kada je bio diskvalificiran zbog pogrešnog starta. Tada je titulu prvaka svijeta osvojio Boltov sunarodnjak Johan Blake, kojeg nema u Moskvi zbog ozljede, kao niti još dvojice velikih sprintera, Amerikanca Tysona Gaya i Jamajčanina Asafe Powella zbog dokazanog dopinga, pa je konkurencija u utrci na 100 metara bila slabija no što smo navikli na posljednjim velikim natjecanjima.

SP u atletici, 100 metara (m), rezultati:

1. Usain Bolt (Jam) 9.77

2. Justin Gatlin (SAD) 9.85

3. Nesta Carter (Jam) 9.95

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider