Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nije sve crno

Šuker i Srna: Nemojmo se zanositi, ali svaki Hrvat mora biti ponosan!

Španjolska, Njemačka, Argentina i na četvrtom mjestu - Hrvatska. Tako izgleda nova rang ljestvica FIFA-e. To je drugi najviši plasman naših nogometaša u povijesti. Posljednji smo put bolje stajali prije 14 godina, kada smo bili treći.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon oduševljenog navijačkog pljeska, kvalifikacijske pobjede nad Srbijom i Walesom, Vatrenima su donijele i nagradu od FIFA-e. S novih 111 bodova, Hrvatska je na novoj svjetskoj ljestvici skočila s devete na četvrtu poziciju.

>> FIFA-ina ljestvica: Hrvatska četvrta na svijetu, najbolja pozicija od 1999.!

"Ovo je bitan dan za nas koji radimo u nogometu da radimo još bolje i da gledamo u budućnost, a budućnost je onaj naš najvažniji i primarni cilj naš, to je da odemo u Svjetsko prvenstvu u Brazil", kaže predsjednik HNS-a Davor Šuker.

125. mjesto u ožujku '94. najniži je plasman naše reprezentacije. Nakon četvrtfinala na engleskom Euru, u srpnju 1996. već smo za stotinjak mjesta bolji. Dvije i pol godine poslije sa svjetskom broncom oko vrata dostižemo povijesno 3. mjesto. Ovo 4. mjesto, tako je najbolji plasman u posljednjih 14 godina.

"Volio bih isto reći navijačima da se ne zanose sa FIFA ranking ljestvicom. To sada ne znači da ćemo biti četvrti, vidjet ćemo što će biti u Brazilu", kaže Šuker.

Napredovala je i Belgija, za tri mjesta pa je sada 16. Srbija je 40., Wales 49., Škotska i Makedonija daleko iza.

Kapetan hrvatske reprezentacije Darijo Srna ističe:
"Mislim da je svaki igrač i svaki Hrvat ponosan. I s razlogom možemo biti ponosni što smo Hrvati. To je dokaz da je Hrvatska na dobrom putu, da dobro radi i da nije u Hrvatskoj sve tako negativno."

Svojim dobrim nastupima, upravo nogometaši često znaju bar na kratko izbrisati i pokoju negativu. Četvrta svjetska pozicija i, nadamo se, plasman u Brazil sjajno se uklapaju u tu priču.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider