Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tko je kriv?

Šuker bijesan: Ovo je sramota za hrvatski nogomet!

Predsjednik HNS-a otišao je na SP U20 u Tursku nadajući se četvrtfinalu, no vraća se silno razočaran...

Hrvatska U20 reprezentacija zaustavljena je jučer u turskoj Bursi u osmini finala Svjetskog prvenstva. Bolji su bili mladi Čileanci s 2:0, iako je do 81. minute bilo 0:0. Svi su dojma kako Hrvatska ima bolje nogometaše do 20 godina, no Čile je pobijedio zahvaljujući pametnijoj kolektivnoj igri.

>> VIDEO Raspad Hrvatske u četiri minute: Čile šokirao 'mini' Vatrene!

Uoči prvenstva uspjehom je proglašen i plasman u osminu finala, no sada će malobrojni priznati kako su zadovoljni ovim rezultatom.

''Ovo je sramota za hrvatski nogomet, nismo smjeli izgubiti!'', poručio je Davor Šuker nakon utakmice, prenose Sportske novosti. Zadovoljan nije bio ni Zdravko Mamić, baš kao ni Romeo Jozak, čovjek koji je odgovoran za sve mlađe uzraste u reprezentaciji, kao i u Dinamu.

Izbornik U20 Dinko Jeličić također je produkt Dinama. Prošle sezone nije uspio izboriti ostanak u 2. ligi s Radnikom iz Sesveta, Dinamovoj filijali iz koje je u U20 reprezentaciju stiglo nekoliko nogometaša. Srećom po Radnik, Vinogradar se povukao iz natjecanja pa su administrativnim putem ostali u ligi.

Podbacili su protiv Čilea i najbolji naši igrači. Marko Livaja trebat će još sazrijeti da postane igrač kakvog svi očekuju, a autogol je zabio i Dinamov talent Jozo Šimunović.

Na Svjetskom nogometnom U20 prvenstvu u Turskoj poznati su svi četvrtfinalni parovi. Posljednji su plasman među osam najboljih izborile reprezentacije Južne Koreje i Iraka.

Je li osmina finala U20 SP-a uspjeh za Hrvatsku?

Ukupno glasova:

Svjetsko nogometno prvenstvo U20, osmina finala:

Irak - Paragvaj 1-0, produžeci (Shakor 94)
Kolumbija - Južna Koreja 7-8 na penale, 1-1 (Quintero 90+4 / Juhun 16)
Hrvatska - Čile 0-2 (Castillo 81, Šimunović 85-ag)
Portugal - Gana 2-3 (Ferreira 71, Ie 73 / Ashia 19, Anaba 78, Boakye 85)

četvrtfinalni parovi:

Francuska - Uzbekistan
Gana - Čile
Irak - Južna Koreja
Španjolska - Urugvaj

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider