FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Dnevnik Nove TV na treningu

Vraća se Šaka sa Srednjaka: 'Stvarno sam spreman, ja to mogu!'

Kada su prije nekoliko mjeseci krenule glasine o mogućem povratku Željka Mavrovića u ring, mnogi su ostali šokirani, jer „Šaka sa Srednjaka“ ima 43 godine...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

No, bivši prvak Europe izgleda sjajno, a iako posao sa zdravom hranom ne ide kao ranije, Željkov motiv za povratkom isključivo je sportske prirode. Zavidna tjelesna forma i nostalgija glavni su razlozi za prekid mirovine nakon 15 godina.

Dvoboj s Lenoxom Lewisom, čini se, neće biti zadnji Mavrovićev meč?

''Ha, čini se, reći ću da je sve bliže taj moment i da je sve veća mogućnost da stvarno uđem u ring. Prije svega, stvarno sam spreman i na treninzima se pokazuje da ja to mogu'', ističe Mavrović.

Prošle godine smo ga snimali u teretani, kada se nazirala stara figura. Priznaje da već dugo vremena trenira dvaput dnevno. Motiv je došao sam od sebe.

''Moja osobna priča i moj osobni izazov, htio sam svakako vidjeti što ja to stvarno mogu. Nekako se sjećaš lijepih momenata i lijepih mogućnosti, onda kreneš u trening i vidiš da to nije tako jednostavno.''

Braća Kličko vladaju teškom kategorijom, a Željko je danas na 92,93 kilograma i prije će u polutešku kategoriju, u kojoj je u njegovo najbolje vrijeme vladao Roy Jones Junior.

''Hoću li ću boksati unutar te kategorije, koja dopušta još neku fleksibilnost, neke 92, 93 kile, ili ću boksati s nekim od lakših teškaša, tu je nekakav odabir prvih protivnika.''

Wilfrid Sauerland, europski Don King, meč može dogovoriti jednim Željkovim pozivom.

''Već sam se čuo s Wilfridom. On je još uvijek na odmoru, kad se vrati sjest ćemo se i vidjet što možemo učinit.''

Svjetskom juniorskom prvaku Mirku Hrgoviću na sparing je ušao bez kacige i kalkuliranja, okušao se i s Cro Copom.

''Boksao je kao da nikada nije napravio stanku i kao da mu je 10 godina manje, nevjerojatno. Toliko je eksplozivan, brz, pokretan i kondicijski dobar da ako se zaista odluči vratiti, bit će zaista prava prijetnja za sve poluteškaše'', kazao jeMirko Filipović, a Mavrović ističe:

''Boksati s njima meni je bio prvi izazov, znam da se mogu nositi s njima ravnopravno i to je onda moment kada ozbiljnije razmišljam o ulasku u ring.''

Tina Turner i „Šaka sa Srednjaka“. Neraskidiva veza, bilo bi ju tako dobro čuti i vidjeti koji put.

''Ja sam ponovno ovdje našao sebe i svoju boksačku formu, nadam se da ću ovdje završiti s nekom ozbiljnijom boksačkom pričom'', nada se Mavrović.

Bernard Hopkins osvojio je svjetsku titulu sa 46, a legendarni George Foreman sa 45. Željko, nastavi niz!

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider