FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
'Bio sam hendikepiran'

Cro Cop otkrio: Sin me na dan borbe sa suzom u oku molio da prestanem...

Mirko Filipović osvojio je titulu o kojoj je dugo sanjao. Novinarki Provjerenog Emi Branici otkrio je o čemu je mislio tik prije meča i s kakvim je ozljedama izašao iz borbe od milijun dolara.

Mirko Filipović prošlog je petka u Areni ušao u povijest kao jedini borac s Grand Prix naslovima u legendarnim organizacijama PRIDE i K-1. Tjedan dana kasnije ekipa magazina Provjereno posjetila ga je u njegovom domu.

>> Borilački portali: Cro Cop podsjetio na čovjeka iz PRIDE-a!

>> Mirko na pobjedničkoj presici: Puklo mi je rebro, ali sam izdržao!

>> Pogledajte još jednom Mirkov ulazak u legendu!

Na pitanje je li ovo njegova posljednja borba, "s knedlom u grlu" odgovarao je čak tri minute. U ovom najnemilosrdnijem sportu uspijevaju tek rijetki, a broj žena s boksačkim rukavicama mogu se nabrojati na prste.

Sin ga je molio da prestane

"Tu večer sam imao misiju da pokušam osvojiti. To je bila moja želja i, na kraju krajeva, to je moj posao", priznaje Mirko, koji pokazujući na sina Ivana nastavlja:

"On me molio na dan borbe, išao sam ja po njega u školu pa sam ga pitao je li bi ti volio da tata nastavi ili prestane nakon ovog. I njemu onako suza krene i kaže ja bi volio da prestaneš... Mislim, što da vam kažem sad. Treba i to možda respektirati i poštivati, iako ću ja generalnu odluku donijeti. Dobro ću se odmoriti, i u svakom slučaju puno sam skloniji da napravim oproštaj što bi bio najpametniji potez.

Milijun gledatelja pratilo je ovu borbu. Milijun dolara bila je nagrada, možda i posljednja u Mirkovoj karijeri.

Pakao između prve i druge borbe

"Ovo je sport u kojem nema milosti, u nekoliko sekundi ili minuta možete postati pobjednik ili bez svijesti ležati na podu. A čak i ako pobijedite, velika je šansa da iz borbe nećete izaći neozlijeđeni. Rebro mi je puklo, ne znam je li slomljeno ili nije. Boli me malo kad dišem probudim se po noći, ne tako često, jedno 70 do 80 puta, svaki put kad se okrenem probudim se jer me boli. Malo se teže ujutro ustajem, ali dobro - proći će za jedno 10 do mjesec dana.

Tri borbe u jednoj večeri tek rijetki mogu izdržati, manje od sat vremena preostaje između svake borbe.

"Nakon prve borbe, uoči druge borbe je bio pakao u svlačionici, oba Maria su me ledila, trljali voltarenske kreme, lidokaminske kreme, međutim, jednostavno nisam ruku osjećao, bio sam hendikepiran."

Što je sve Mirko otkrio ekipi Provjerenog pogledajte u video prilogu!

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider