Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ugovor ipak 'lihvarski'

Sud odlučio: Poništen ugovor između Mamića i Eduarda!

Sutkinja Jasenka Jurić Šojat proglasila je ugovore između Zdravka Mamića i Eduarda da Silve ništavnima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prema nepravomoćnoj presudi, poništen je ugovor Zdravka Mamića i Eduarda da Silve te svi njegovi aneksi. Također, otac i sin Mamić, koji je drugooptuženi u slučaju, moraju podmiriti Eduardu da Silvi troškove postupka u iznosu od 182.000 kuna u roku od 15 dana od pravomoćnosti presude.

Podsjetimo, sporni je ugovor potpisan 2001. godine kada je Eduardo napunio 18. rođendan. Obnovljen je tri godine kasnije, a u njemu stoji da Zdravko Mamić ima pravo na 20% svih Eduardovih primanja do kraja karijere bez obzira gdje igrao.

Dudu je prestao ispunjavati obveze iz spomenutog građanskog ugovora kada je prešao u londonski Arsenal nakon čega je uslijedila tužba Mamića i zamrzavanje Eduardove imovine u Hrvatskoj.

'Nitko nikoga ne može vezati za sebe doživotno'

Nakon gubitka parnice u prvome stupnju, Eduardo je uložio žalbu i podnio protutužbu. Na kraju je njegov odvjetnik uspio dokazati kako je ovaj ugovor lihvarski i kao takav protivan pravilima. Poništena je ovom odlukom i javnobilježnička isprava kojom su Mamići blokirali svu Eduardovu imovinu.

Na izricanju presude nije bio ni nogometaš ni Zdravko Mamić, već samo Duduov odvjetnik Ivica Crnić.

''Jako sam zadovoljan presudom. Ključno je bilo to što je sud prihvatio moj argument da se u situacijama kada je riječ o sportašu primjenjuju odredbe sportskog prva, a ne općeg. Stoga je logično da nitko nikoga ne može vezati za sebe doživotno i tražiti dio njegovih primanja. Takav ugovor je u suprotnosti sa zakonom i ništavan je od prvog trenutka kada je sklopljen'', rekao nam je u telefonskoj izjavi Ivica Crnić.

Sada se očekuje kako će Mamić podnijeti žalbu, a Vrhovni sud će onda odlučiti hoće li ova odluka biti potvrđena.

Slažete li se s odlukom suda u sporu Mamić - Eduardo?

Ukupno glasova:

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider