Nogomet
Nogomet

VIDEO Ispunio obećanje: Bridge odbio ruku Terryja!

Branič Manchester Cityja Wayne Bridge odbio je pružiti ruku kapetanu Chelseaja Johnu Terryju uoči početka prvenstvenog dvoboja njihovih klubova na Stamford Bridgeu…

gol expired Foto: DNEVNIK.hr

Režiser televizijskog prijenosa utakmice očito je svojim kamermanima dao naputak da striktno prate dvojicu nogometaša čiji je međusobni odnos već neko vrijeme u fokusu engleske javnosti. Od izlaska igrača obje momčadi na igralište, u kadru su se, tako, mahom izmjenjivali John Terry i Wayne Bridge, koji su nekada bili suigrači i dobri prijatelji u Chelseaju, ali taj odnos danas spada u kategoriju prošlog svršenog vremena.

Uvijek mi je bila čast igrati za Englesku, ali više ne želim igrati u istoj momčadi s Terryjem

Podsjećamo, nakon samo nekoliko tjedana izvanbračne veze s Vanessom Perroncel, francuskim modelom za donje rublje i majkom djeteta Waynea Bridgea, Terryjeva suigrača iz reprezentacije, branič Chelseaja je saznao da je njegova ljubavnica zatrudnjela. Par se zajednički odlučio na pobačaj, a Terry je platio kirurški zahvat u jednoj privatnoj klinici. Cijela je stvar dospjela u javnost, a nakon svega je Bridge rekao da više ne želi igrati u istoj momčadi s Terryjem jer je 'izgubio vjeru u njega'.

Bridge je najavio da se neće rukovati s Terryjem prilikom tradicionalnog pozdravljanja nogometaša uoči utakmice, a tako je i bilo! Kamera je budno pratila Bridgea, kojem je Chelseajev kapetan Terry pružio ruku i pogledao ga.

>> Slomljeni Bridge: Terry mu uzeo ženu - i Svjetsko prvenstvo!

>> Cijela Engleska čeka subotu: Terry i Bridge licem u lice

Međutim, Bridge je spuštenog pogleda samo prošao pored njega i rukovao se sa svim ostalim igračima londonske momčadi. S nekima od njih dijelio je svlačionicu u Chelseaju, kao i s Terryjem. Navijači Chelseaja su Bridgea, očekivano, dočekali s burnim zvižducima.

Sve se to događalo i pred očima engleskog izbornika Fabija Capella koji je, dakako, stigao na Stamford Bridge pogledati utakmicu. Njemu je, odnosno, Engleskom nogometnom savezu, Bridge obznanio svoju odluku da neće prihvatiti poziv u reprezentaciju za prijateljsku utakmicu protiv Egipta sljedeće srijede na Wembleyju, kao niti eventualni poziv za Svjetsko prvenstvo.

'Meni je uvijek bila čast igrati za Englesku. Međutim, nakon teških i dugotrajnih analiza koje sam radio sam sa sobom, zaključio sam da je moja pozicija u nacionalnoj momčadi u ovome trenutku neodrživa. U želji da izbjegnemo situacije koje bi imale negativni učinak na momčad, odlučio sam se povući. O tome sam izvijestio i našeg izbornika Fabija Capella. Momčadi želim svako dobro na Svjetskom prvenstvu', napisao je, između ostalog, u svom priopćenju Wayne Bridge.

Capello je odgovorio da razumije njegovu odluku, te mu poručio da su mu vrata reprezentacije i dalje otvorena.