Ostali sportovi
Ostali sportovi

Pogledajte kako su Francuzi ismijali Rafu Nadala i njegove mišiće!

Animirani lik Rafaela Nadala vozi se cestom u svom Range Roveru, relativno tromom dizelašu-terencu. Nestaje mu goriva i zastaje na benzinskoj postaji...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Umjesto do crijeva i štrcaljke s gorivom, španjolski tenisač Rafael Nadal ulazi u trgovinu i popije bocu mineralne vode. Pri povratku do vozila pomokri se u rezervoar, sjedne za volan, a Range Roverov motor odjednom brzinski eksplodira.

Riječ je o sinopsisu animiranog uratka francuske TV-kuće Canal+. Isti je nasmijao gledatelje diljem svijeta, ali teško da će nasmijati Nadala i općenito španjolsku sportsku javnost, koja ovih dana trpi vrlo teške trenutke zbog suspenzivne presude Sportskoga arbitražnog suda (CAS) spram španjolskog biciklista Alberta Contadora.

Legendarni francuski tenisač i teniski izbornik Yannick Noah, pobjednik Roland Garrosa iz 1982. godine, prije nekoliko je mjeseci kolektivno optužio najbolje španjolske sportaše, od biciklista, preko tenisača do košarkaša i nogometaša, za korištenje dopinških sredstava. Upravo tim tragom ide i animirani film Canala+ koji u odjavnom kadru kaže:

"Španjolski sportaši ipak ne pobjeđuju slučajno!"