Tenis
Tenis

VIDEO Upoznajte još jedno tenisko čudo od djeteta imena Borna

Još jedan teniski dijamant imena Borna razvija se polako, ali sigurno u vrhunskog igrača. Nakon Borne Ćorića, Borna Devald mogao bi biti novo veliko mlado ime hrvatskog tenisa...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Talentirani 12-godišnjak Borna Devald osvojio je prestižni turnir Orange Bowl u Miamiju (do 12 godina), što nije pošlo za rukom Goranu Ivaniševiću, Marinu Čiliću, kao ni Borni Ćoriću.

"Vidio sam da je Bruno Orešar prvi osvojio taj turnir i stvarno mi je drago da sam ja drugi koji je u tome uspio. To je zaista veliko zadovoljstvo", rekao je skromni Borna Devald.

Pehar za trijumf u Miamiju dobio je iz ruku legendarne Martine Navratilove, a uoči samog finala javio mu se i imenjak Ćorić.

"Dan prije finala rekao mi je svaka čast na tome što sam pobijedio u polufinalu i rekao je 'sada to osvoji'. Bilo mi je jako drago. Dobro sam igrao u finalu i osvojio sam turnir, te mislim i da je njemu bilo jako drago zbog mene", kaže 12-godišnjak.

S njegovim talentom upoznao se i Goran Ivanišević s kojim je radio u umaškoj akademiji prošloga ljeta.

"Tamo smo popravili moj servis što mi je jako puno pomoglo i rekao mi je da samo tako nastavim".

Teniski uzor mu je Roger Federer, a najjače 'oružje' mu je forehand. Ambicije?

"Naravno, svatko sanja da jednoga dana bude prvi igrač svijeta, pa tako i ja. No dug je još put do toga i potrebno je još puno napornog rada".

Trener Darko Klaić radi s Bornom već pet godina.

"Napravili smo ovo što smo napravili i to je pokazatelj da smo na dobrom putu. Ima start da bi mogao biti vrhunski tenisač, no nadolazeće godine pokazat će da li će to tako i biti", veli Klaić.

Sve preduvjete ima, a Bornu Devalda sada treba pustiti da se u miru razvija i zajedno s trenerom Klaićem nastavi kročiti teškom teniskom stazom.