Tenis
Tenis

Čilić nakon velike borbe ušao u četvrtfinale Wimbledona

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u četvrtfinale Wimbledona nakon što je u 4. kolu svladao Amerikanca Denisa Kudlu sa 6-4, 4-6, 6-3, 7-5 nakon dva sata i 43 minute igre...

gol expired Foto: DNEVNIK.hr

 

 

Čilić je do pobjede protiv 105. igrača svijeta koji prije ovoga Wimbledona nikada nije prošao dalje od 2. kola na nekom "Grand Slam" turniru stigao mnogo teže od očekivanog, a iako je stigao među osam najboljih zasigurno ne može biti zadovoljan svojom igrom.

Naš je najbolji tenisač nesigurno krenuo u dvoboj, odmah u prvom je gemu morao spašavati 15-40 na svoj servis, a kod 3-3 još jednu "break-loptu" 21-godišnjeg Amerikanca prije no što je kod svog vodstva 4-3 stigao do svojih prvih prilika za oduzimanje servisa suparniku. Na drugu je imao i veliku priliku, ali je promašio lagani forhend. No, ono što nije uspio kod 4-3, Čilić je napravio kod vodstva 5-4 kada je ostvario "break" nakon što je Kudla imao 40-0 na svoj početni udarac.

Nažalost, način na koji je osvojio prvi set nije bio "okidač" za sigurniju igru Čilića u nastavku, u drugom je setu izgubio svoj početni udarac kod rezultata 2-2. U gemu nije mogao pogoditi prvi servis, a usto je napravio i dvije dvostruke servis pogreške, te taj zaostatak nije uspio nadoknaditi.

Treći je set bio poravnat do rezultata 3-3, a tada je uslijedilo najbokje razdoblje Čilićeve igre u meču protiv Kudle. Naš je predstavnik osvojio pet gemova zaredom, riješio treći set u svoju korist sa 6-3 i poveo sa 2-0 u četvrtom. Ipak, uslijedio je novi pad, Kudla je uspio vratiti "break" i poravnati na 2-2, a kod svog vodstva od 3-2 imao i tri prilike za četvrti gem u nizu. Srećom, kod tih "break-lopti" Čilića je služio prvi servis, pogodio je as i dva servis-winnera, te se izvukao iz neugodne situacije. U četvrtom setu u gotovo svakom gemu igrač na prijemu je imao priliku za "break", no jedini put se to dogodilo kod rezultata 5-5 kada je Čilić napokon slomio otpor Kudle, te potom bez izgubljenog poena na servisu priveo dvoboj kraju.

Prolaskom u četvrtfinale Čilić je ponovio rezultat iz Wimbledona od prije godinu dana kada je u toj fazi turnira izgubio od kasnijeg pobjednika, Srbina Novaka Đokovića. Ove godine Čilić će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz dvoboja između Đokovića i Južnoafrikanca Kevina Andersona.