Tenis
Tenis

Sretnom Nadalu opet predan meč: Bojkot ili...?

Nakon predaje Ivana Ljubičića, Nadal je do finala stigao nakon još jednog prekinutog meča.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Nakon što je Nikolaj Davidenko za pobjedu 4-6, 6-4, 7-6(1) na terenu proveo tri sata i dvije minute, Rafael Nadal je za plasman u finale, njegov prvi nakon povratka tenisu, odnosno dvoipomjesečne pauze zbog tendinitisa u oba koljena, radio samo 50 minuta, a da se pošteno nije niti oznojio.

>> Što se događa?: U pet dana čak osam predaja tenisača!

Sunarodnjak mu Feliciano Lopez predao mu je susret zbog bolova u stopalu koje je počeo osjećati već u prvom setu, ali je definitivno odustao tek pri rezultatu 6-1, 3-0 za Nadala. Lopez se teško kretao i radio bolne grimase nakon svakog poena koji je zahtijevao veći napor. Zadržao je servis u prvom gemu meča, da bi nakon toga bio potpuno nemoćan. Shvativši da nema baš nikakve šanse s ozljedom koja ga je mučila, pružio je ruku Nadalu u četvrtom gemu drugog seta...

Tako se na turniru u Šangaju dogodila i nevjerpojatna deveta predaja. Prije Lopeza, mečeve su, redom, predavali Jose Acasuso, Mischa Zverev, Andy Roddick, Tommy Haas, Juan Martin del Potro, Gael Monfils, Stanislas Wawrinka i u petak, u četvrtfinalnom ogledu, hrvatski tenisač Ivan Ljubičić, također protiv Nadala.

Baš prije nastupa u Šangaju dva su ugledna tenisača iz samog vrha, Rafael Nadal i Andy Roddick, poslali ATP Touru novi ogorčeni prijekor napominjući kako je posljednji trenutak da se stvari promijene zbog preopterećenosti igrača na kraju sezone. U protivnom su naglasili, a to se upravo i događa, da će biti sve više predaja tijekom turnira, pa će se automatski time i smanjiti igrački vijek tenisača.

No čak devet predaja na jednom turniru budi sumnju u bojkot tenisača. Ako se radi o stvarnom bojkotu, to je vrlo jasna poruka teniskih zvijezda ATP-u.

ATP Masters 1000 Šangaj, polufinale:

Davidenko (6) - Đoković (2) 4-6, 6-4, 7-6(1)
Nadal (1) - Lopez 6-1, 3-0, predaja Lopeza