Tenis
Tenis

Roland Garros: Šarapova i Bouchard u borbi za finale

Marija Šarapova i Eugenie Bouchard prve su polufinalistice Roland Garrosa. Obje su do polufinala došle pobjedama u tri seta, Šarapova je svladala Muguruzu, a Bouchard je bila bolja od Suarez Navarro...

Za gledanje prijenosa uživo, idi na originalni članak

Garbine Muguruza je nakon pobjede protiv Serene Williams igrala odličan meč protiv Marije Šarapove, međutim pala je u završnici drugog seta i nakon toga se više nije oporavila.

Prvi set osvojila je s glatkih 6-1, u drugom se odlično držala do same završnice, međutim Šarapova tamo radi break za 6-5 i nakon toga uzima set. Ruskinja je vrlo brzo osvojila i treći set te je prošla u polufinale.

U trećem setu presudio je veliki broj neprisiljenih pogrešaka Muguruze koja ih je samo u tom setu imala čak 26, upravo onoliko koliko ih je skupila u prva dva seta.

Ruskinja je tako četvrti put zaredom ušla u polufinale Roland Garrosa i pokušat će doći do drugog trofej u Parizu.

Protivnica u polufinalu bit će joj perspektivna Kanađanka Eugenie Bouchard koja je u tri seta svladala Carlu Suarez Navarro. Španjolka je u trećem setu imala break prednosti do sredine seta, međutim kod 4-2 izgubila je svoj početni udarac i u završnici je Kanađanka još jednom stigla do breaka za pobjedu.

U preostala dva četvrtfinala u srijedu se sastaju Svetlana Kuznjecova i Simona Halep te Sara Errani i Andrea Petkovic. (TS)

 

Roland Garros, četvrtfinale, tenisačice:

 

Marija Šarapova (Rusija, 7) - Garbine Muguruza (Španjolska) 1-6, 7-5, 6-1

Eugenie Bouchard (Kanada, 18) - Carla Suarez Navarro (Španjolska, 14) 7-6(4), 2-6, 7-5