Tenis
Tenis

Nadal na korak do rekordnog petog uzastopno osvojenog turnira

Najbolji španjolski i svjetski tenisač Rafael Nadal izborio je finale ATP turnira serije Masters 1000 koji se igra u Monte Carlu. U polufinalu je pobijedio Andyja Murrayja 6-2, 7-6(4) što ga je dovelo na korak do velikog rekorda.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Nadalova je to 26. uzastopna pobjeda u Monte Carlu, te se približio na samo jedan korak od rekorda na ATP Touru: po peti put uzastopno osvojenoga istog turnira!

Britanac je još jednom pružio jak otpor prvom nositelju. U posljednja je njihova tri meča Murray dva puta slavio. Ukupno Nadal ima prednost 7-2.

Drugi je polufinalni meč trajao dva sata i osam minuta, a produžio se nakon što Španjolac nije uspio iskoristiti meč-loptu pri vodstvu 5-3 u drugom setu. Nije tada niti zaslužio pobjedu, obzirom da je Škot ranije u istom gemu došao do dvije break-prilike. Prvu je meč-loptu spasio, a nakon toga iskoristio treću break-priliku.

Set je na kraju ušao u tie-break. Nadal je opet poveo (3-0) a Murray ga lovio. Ulovio ga je pri rezultatu 5-4 za Španjolca, ali je potom izgubio oba poena na svom servisu.
U prvom je setu Nadal u tri navrata oduzimao servis suparniku.

U finalu će se tako sastati prvi (Nadal) i treći (Đoković) tenisač svijeta. Nadal ima prednost 11-4 u međusobnim dvobojima. Na zemlji je pobijedio šest puta u šest mečeva.

ATP turnir Monte Carlo, polufinale:

Nadal (1) - Murray (4) 6-2, 7-6(4)
Đoković (3) - Wawrinka (13) 4-6, 6-1, 6-3
 

Više o