Tenis
Tenis

Ljubo sam protiv Francuza: Polufinale je tu!

Hrvatski tenisač Ivan Ljubičić i dalje na ATP turniru u Lyonu (dvorana, tvrda podloga) ostvaruje dobre rezultate i pobjede, pa je tako bilo i u četvrtfinalnom ogledu...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Za sat i 22 minute Ljubičić, inače treći nositelj turnira, je pobijedio 67. igrača na svijetu Francuza Florenta Serru sa 7-6(6), 6-2. Ljubičić tako nastavlja dalje borbu s Francuzima, budući su se u četvrtfinale plasirali Hrvat i čak sedam domaćih tenisača. U polufinalu će igrati protiv pobjednika meča prvog nositelja Jo-Wilfireda Tsonge i Arnauda Clementa.

Ljubičić je, kao i u prethodnim mečevima, dominirao protiv Serre kojeg je u karijeri dobio u tri meča (koliko su i igrali). Najbolji podatak toga je 12 break prilika hrvatskog tenisača (od kojih je iskoristio dvije), dok je Serra bio cijeli meč miljama daleko od oduzetog servisa.

U prvom setu nije bilo break gemova, makar je Ljubičić imao jednu šansu u prvom gemu, pa jednu kod 2-2, te dvije kod 4-4. U tie-breaku je kod 5-4 izgubio prednost mini-breaka, ali je kod 6-6 uzeo dva poena zaredom i time zaključio prvi set.

Tada je već Serra bio polovično slomljen, a potpuno se predao u drugom setu, gdje se samo čekala Ivanova egzekucija. Ljubičić je odservirao 16 aseva (Serra četiri), a izgubio je samo devet poena na vlastiti servis (osvojio je 46 od 55).

Više o