Tenis
Tenis

Đoković deklasirao Davidenka i osvojio Masters!

Srpski tenisač Novak Đoković osvojio je Masters Cup u Šangaju, završni turnir osam najboljih igrača na svijetu. Đoković je u finalu pobijedio Rusa Nikolaja Davidenka sa 6:1, 7:5.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Teniska godina završila je kako je i započela: trijumfom Novaka Đokovića. Iako je u siječnju na Australian openu djelovao nepobjediv, popularni Nole bio se izgubio sredinom sezone, no u Šangaju je konačno odigrao turnir bez greške, i na kraju zasluženo slavio.

Nakon teške pobjede protiv žilavog Francuza Simona u polufinalu, finalni dvoboj Đoković je znatno lakše dobio. Davidenku je oduzeo servis čak četiri puta, za uvjerljivih 6:1 7:5. Rus je servirao loše i nije pružio jednu od svojih boljih partija u karijeri, no Đoković je nedvojbeno zaslužio titulu, jer je bio najbolji tijekom većeg dijela izjednačenog turnira u Šangaju.

'Izuzetno sam sretan i ovo je veliko postignuće za mene. Na Mastersu igra osam najboljih na svijetu i zato bih ovu pobjedu usporedio sa osvajanjem grand slama', izjavio je Đoković.

>> Federer ispao s Mastersa

Ako je vjerovati viđenom na US Openu i na Mastersu, sljedeća sezona trebala bi biti fenomenalna, a Federer i Nadal imat će velikih problema s Đokovićem, Murrayjem, Del Potrom, Nalbandianom, Tsongom, Simonom i Davidenkom. Dominacija jednog tenisača sigurno se neće ponoviti.