Tenis
Tenis

Druga tenisačica svijeta u Varaždinu

Druga tenisačica svijeta i finalistica prvog Grand Slam turnira sezone, Australian Opena, Ruskinja Dinara Safina, mogla bi uskoro češće boraviti u Varaždinu.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Na inicijativu njezinog trenera, Varaždinca Željka Krajana, na prostoru Gradskih bazena izgradio bi se teniski teren , s posebnom podlogom, na kojem bi Safina trenirala za vrijeme odmora od nastupa na turnirima. 

>> Australian Open po četvrti put osvojila Serena Williams

>> Safina: Nisam kao brat, ne pijem alkohol

Tu su inicijativu na današnjoj sjednici varaždinskog Gradskog poglavarstva predstavili varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok te dogradonačelnik Zlatko Horvat, koji su nedavno održali sastanak sa Krajanom.

'Krajan je zainteresiran da o svom trošku napravi teren koji bi za vrijeme nastupa Safine na turnirma bio dostupan i ostalim građanima. Inače, u igri je bio i Poreč koji je namjeravao osigurati slične uvjete Safini za trening, no odluka je pala na Varaždin', rekao je Čehok.

Prema Krajanovim riječima sportski kompleks Gradskih bazena Varaždin nudi odlične uvjete za trening jer se na istom mjestu nalaze bazeni, teretana, sauna, a nedostaje jedino teniski teren.