Tenis
Tenis

Tenisko čudo podno Srđa juri prema vrhu: 'Super je osjećaj!'

Mlada Dubrovčanka krajem ove godine proslavit će 15. rođendan.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Ana Konjuh razbila je konkurenciju na Orange Bowlu, a pala je i prva juniorka svijeta, Taylor Townsend. Time je samo potvrdila da su velika očekivanja - opravdana.

>> Svijet je sada dobro upoznao tenisku senzaciju iz Hrvatske

"Igrale smo i na prošlom turniru, u polufinalu, tamo je malo teže bilo, tri seta, ali tu sam dobro složila taktiku i bila bolja taj dan. Super je osjećaj, ali ne želim živjeti u prošlosti. Želim se koncentrirati na budućnost i sljedeće rezultate", staloženo će Ana.

Sjajnu godinu okrunila je impozantnim omjerom od 49 pobjeda i samo 6 poraza. Od 13 turnira koje je igrala, sedam je osvojila, a potvrda njezine kvalitete skok je na četvrto mjesto na ITF-ovoj juniorskoj ljestvici.

"Sve to je potvrda jednog kontinuiranog, krvavog rada. Mogu reći da smo presretni, i smatram da je velika budućnost i velika karijera pred Anom", reći će otac Mario.

Ana je već dobila poziv za dvoboj Fed Cupa protiv Izraela, a na upit je li upravo ona buduća nositeljica naše reprezentacije, trener Christian Schneider odgovara:

"Vidim tu Petru Martić koja se već dokazala, Donna Vekić koja je već na rubu prvih 100, i evo, Anu vidim isto vrlo brzo iza njih, vjerujem kroz jedno dvije tri godine da ćemo imati jednu sjajnu reprezentaciju."

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na mobilnih uređaja.