Tenis
Tenis

Čilić uvjerljivom pobjedom do 3. kola Wimbledona

Za nešto manje od dva sata igre najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić savladao je Poljaka Lukasza Kubota sa 7-6(4), 6-2, 6-1, te izborio 3. kolo Wimbledona...

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

I treći puta u isto toliko međusobnih susreta Međugorac je pronašao recept za pobjedu protiv Kubota koji se jako dobro snalazi na travnatoj podlozi. Lani je Poljak prvo prošao kvalifikacije, a potom dogurao do osmine finala izbacivši pritom u 2. kolu i Ivu Karlovića.

No, u ogledu s Čilićem, Kubot je samo u prvom setu pružio značajniji otpor, pa je Marin tu dionicu riješio tek u tie-breaku, a zatim su naredna dva seta ponudila dominaciju Hrvata koji je s tri breaka u drugom, te dva u trećem setu lako završio posao. Činjenica da je treći set trajao dvostruko kraće od prvog dovoljno govori o zbivanjima na terenu.

Nakon dva ispadanja u 1. kolu za redom, 16. nositelj ovogodišnjeg Wimbledona konačno je napravio iskorak prema boljem rezultatu u All England Clubu. Poslije osvajanje Queen'sa ovo je sedma uzastopna pobjeda Čilića na travi, a do sada je najveći uspjeh na Wimbledonu 4. kolo iz 2008. godine.

U 3. kolu Marina očekuje znatno zahtjevniji suparnik. Biti će to bolji iz ogleda 21. nositelja Kanađanina crnogorskih korjena Milosa Raonica i Amerikanca Sama Querreya. Protiv obojice do sada ima isključivo pobjede, jednom je dobio Raonica i dva puta Querreya... (TS)

Wimbledon, 2. kolo tenisača:

Čilić (16) - Kubot 7-6 (4), 6-2, 6-1

Paire - Dolgopolov (22) 7-6(2), 6-4, 6-4

Ferrer (7) - De Schepper 7-6(1), 6-2, 6-4

Lacko - Melzer 6-4, 6-7(4), 3-6, 6-3, 6-4