Tenis
Tenis

Ančić slomio Massua, Hrvatska vodi protiv Čilea

Sa glatkih 3:0 u setovima 6-3, 6-3, 7-6 (4) Mario Ančić je slavio protiv provog reketa Čilea Nicholasa Massua. Porečka dvorana Žatika pljeskala je Super Mariu nakon tri sata igre.

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Bio je to njihov drugi međusobni susret i druga Ančićeva pobjeda. Prvu je ostvario na zemlji u Dusseldorfu na Svjetskom momčadskom prvenstvu ATP-a 2006. godine.

Ančić je odlično otvorio meč. Bez ikakvih problema je držao svoj servis, a praktički na svaki suparnikov servis je radio veliki pritisak.

Prvu priliku za 'break' Ančić je iskoristio u četvrtoj igri što mu je u konačnici bilo dovoljno za osvajanje prvog seta. Ančić je kod vodstva 5-2 imao četiri prilike da 'breakom' okonča prvu dionicu meča, no kod prve je poslao lagani forhend u mrežu, dok se potom Massu odličnom igrom uspio izvući. Ipak, kada je servirao za set, Ančić je bio uvjerljiv i bez izgubljenog je poena stigao do 6-3.

>> Davis Cup otvaraju Ančić i Massu

U drugom setu na 'break' smo morali čekati do pete igre, a tada je naš igrač iskoristio svoju prvu priliku za oduzimanje servisa suparniku. Kod 5-3 Ančić je još jednom ostvario "break" i nakon nešto više od sat i pol igre poveo sa 2-0 u setovima.

Treći set ponudio je više neizvjesnosti. Ančić kod svog vodstva 2-1 nije uspio iskoristiti niti jednu od dvije "break-lopte" da bi u sljedećoj igri jedini put u meču izgubio servis i to poslavši na "break-loptu" smeč u aut. Ipak, kada je Massu kod svog vodstva 5-4 servirao za set, Ančić je uspio vratiti izgubljeni servis, te odvesti treću dionicu dvoboja do "tie-breaka". Ančić je ključni potez u odlučujućoj igri izveo kod svog vodstva 5-4 kada je odličnim udarcima s osnovne linije napao Massua koji nije mu mogao parirati, te je stigao do dvije meč-lopte. iskoristio je odmah prvu.

U drugom susretu dana igrat će Marin Čilić i Paul Capdeville.