Nogomet
Nogomet

Što je to pokazivao srpskom sucu iza leđa dok je Pepe ludovao?

Dok je Pepe prosvjedovao kod Mažića, iza sučevih leđa dogodila se zanimljiva situacija.

gol expired Foto: DNEVNIK.hr

Njemačka je deklasirala Portugal sa 4:0 u prvoj utakmici skupine G Svjetskog prvenstva u Brazilu. Thomas Müller bio je prvo ime utakmice s tri postignuta pogotka, a njemački nogometaš sudjelovao je i u ključnom trenutku koji je u bitnom odredio smjer utakmice.

'Elf' pregazio Ronaldov Portugal, Pepe napravio glupost turnira!

U 37. minuti, kod rezultata 1:0 za Njemačku, Pepe je bio u duelu s Müllerom, koji je pao na travnjak nakon obostranog „remplanja“, a srpski sudac Milorad Mažić dosudio je prekršaj za Njemačku. Pepe je potom prišao Mülleru dok je ovaj sjedio na travnjaku i napravio veliku glupost – udario ga je glavom u glavu. Mažić mu je odmah pokazao crveni karton, na što je Pepe burno reagirao. Nije to bio prejak udarac, ali sasvim sigurno se radilo o nesportskom potezu koji se mora kazniti isključenjem.

Dok je Pepe prosvjedovao kod Mažića, iza sučevih leđa dogodila se zanimljiva situacija. Pepeov suigrač Raul Meireles srpskom sucu je s objema rukama nešto pokazivao. Sami prosudite što. Inače, Pepe bi zbog crvenog kartona mogao biti kažnjen s tri utakmice suspenzije.

Müller se poravnao s Völlerom

Trostruki strijelac za "elf" bio je najbolji strijelac prošlog SP-a Thomas Müller (12-11m, 45+1, 78), a jednom je mrežu Portugala zatresao Mats Hummels (32).

Hat-trickom Portugalu njemački napadač došao je do brojke od osam postignutih golova na svjetskim prvenstvima čime se u povijesti njemačke reprezentacije izjednačio s Rudijem Völlerom.
Müller i Völler sada su poravnati na sedmom mjestu vječite ljestvice njemačke reprezentacije u povijesti svjetskih prvenstava.

Samo jedan gol Müllera dijeli od Uwea Seelera i Karl-Heinzea Rummeniggea, a dva od četvrtoplasiranog Helmuta Rahna.
Najbolji strijelci "elfa" u povijesti Mundijala su Gerd Müller i Miroslav Klose s 14 golova, dok je treći na ljestvici Jürgen Klinsmann s 11 postignutih golova. (I.M./T.S.)