Nogomet
Nogomet

VIDEO Nevjerojatan podatak: Evo po čemu je Hrvatska broj 1 na SP-u!

Jedan zanimljiv podatak pokazuje koliko su Hrvati nogometno talentirana nacija...

gol expired Foto: DNEVNIK.hr

Na Svjetskom prvenstvu nalazi se čak 11 igrača koji ne igraju za Vatrene, ali korijene vuku iz Hrvatske. To nas čini najbrojnijom nacijom na brazilskim terenima. Iako Hrvati, oni ne igraju u kockastom dresu. Uz Kovačeve izabranike, na Svjetskom prvenstvu u Brazilu nastupa još 11 igrača s hrvatskim korijenima!

Sedam Australaca, dva Švicarca i dva reprezentativca BiH na papiru formiraju momčad sa samo jednom poveznicom - hrvatskim podrijetlom. Ovako bi to izgledalo na terenu...

Na vratima Australac Galeković, ispred njega obrambeni trojac Špiranović, Franjić i Toni Šunjić. Veznim redom dirigiraju Jedinak i Bozanić, dok su za kreaciju zaduženi Vidošić, Bresciano i Tino Sven Sušić. Za punjenje protivničkih mreža tu su Švicarci Mario Gavranović i Josip Drmić.

Upravo ovaj posljednji, bio bi najveća zvijezda momčadi. Koliko mu znači domovina njegove majke, pokazao je nakon prijateljskog susreta s Hrvatskom u ožujku: "Ako sam iskren, ja sam pjevao hrvatsku himnu u sebi. Naučila me mama to i to neću nikada zaboraviti i to ću uvijek za sebe nositi u srcu."

Australski Hrvat Anthony Šerić odabrao je kockasti dres, no zna koliko Hrvatska znači igračima u žuto - zelenom: "Ima tamo i dosta naših igrača koji su bili u onom ciklusu ili dva ciklusa prije. Znači naši igrači su svakako cijenjeni."

S više od 30 igrača s hrvatskim korijenima, možemo se pohvaliti da smo najbrojnija nacija na brazilskim terenima.