Nogomet
Nogomet

Ovaj puta pravda je zadovoljena: Meksiko pobijedio Kamerun i smiješne suce!

U drugoj utakmici 'naše' skupine A Meksiko je s 1:0 svladao Kamerun…

gol expired Foto: DNEVNIK.hr

ČITAJTE NAJNOVIJE VIJESTI O SVJETSKOM PRVENSTVU U BRAZILU!

Pobjeda Meksikanaca je zaslužena. Bili su bolja momčad, a u prvih pola sata poništena su im dva čista pogotka! Treća je bila sreća Meksika, kada je u 61. minuti odbijanac u praznu mrežu pospremio Oribe Peralta.

Prvih desetak minuta gledali smo početno ispitivanje snaga, a potom je ubačaj s desne strane u mrežu lijepo proslijedio Dos Santos. Međutim, kolumbijski suci kazali su da je zaleđe, što je demantirala ponovljena snimka! Ubrzo je poništen i pogodak Kamerunaca, no opravdano… U 21. minuti velika šanse za Kamerun – s lijeve strane ubacio je Assou-Ekoto, a Eto'o pogađa vratnicu!

Meksiko uzvraća poslije ubačaja Guardada iz prekida, ali u skoku su Marquez i Moreno zasmetali jedan drugom. U 30. minuti nova katastrofalna i sramotna greška sudaca: opet su zbog navodnog zaleđa poništili gol Dos Santosu. I opet ih je demantirala snimka.

Meksikanci su tijekom cijelog dvoboja bili poduzetniji, rastrčaniji i konkretniji, ali zamalo je Kamerun poveo u 58. minuti. Assou-Ekoto tuče iz slobodnjaka, lopta pogađa živi zid i odlazi mrvicu pored vrata… I onda, zasluženi gol za Meksiko! Dos Santos izlazi pred Itandjea koji brani njegov šut, no odbijanac stiže do Oribea Peralte koji lako zabija za 1:0.

Kamerun nije prikazao neku smislenu igru, vidi se da imaju dosta nedostataka, premda su u finišu imali prigoda… Najveća je bila ona Moukandja u prvoj minuti sudačke nadoknade, kada je glavom pucao poslije sjajnog centaršuta Assou-Ekota, no fantastičnom paradom Ochoa je spriječio izjednačenje. Šteta, Hrvatskoj bi toliko dobro došao neriješen ishod…

Ovako, u drugo kolo ulazimo kao zadnja momčad grupe. Ali moglo je i gore, da je Chicharito Hernandez u 93. minuti 'podebljao' pobjedu Meksika. Srećom, upropastio je zicer s pet metara… 

Redoslijed: 1. Brazil 3, 2. Meksiko 3, 3. Kamerun 0, 4. Hrvatska 0.