Nogomet
Nogomet

Pogledajte ludnicu u Nižnjem Novgorodu: Hrvatski i argentinski navijači doveli atmosferu do usijanja

Atmosfera u gradu uoči utakmice bila je fantastična i bez incidenata.

gol expired Foto: DNEVNIK.hr

Nakon što su uoči prve utakmice hrvatski navijači osvojili Kalinjingrad i stvorili dojam kao da Vatreni igraju u domovini, iste smo slike gledali i na ulicama Nižnjeg Novgoroda, ali ovoga puta dominirali su argentinski navijači.

"Vamos, vamos, Argentina", odzvanjalo je središtem Nižnjeg Novgoroda. Hrvatski navijači nisu zaostajali u pjesmi i zabavi, ali Gaučosa je bilo dvostruko više. Atmosfera u gradu je bila sjajna, a Rusi su oduševljeni zajedničkom hrvatsko-argentinskom zabavom.

"Za Argentinu putujemo i na kraju svijeta, što je to 14.000 kilometara", kazalo nam je društvo iz Buenos Airesa.

Prema pisanju ruskih medija, u Nižnji Novgorod doputovalo je možda i 20.000 Argentinaca, dok bi hrvatskih navijača moglo biti nešto više od pet tisuća.

"Malo nas je, al' nas ima", uzvraćali su hrvatski navijači.

"Nema nas toliko kao u Kalinjingradu, ali smo jednako glasni", kazao je Ante, koji je na utakmicu doputovao s prijateljima iz Berlina.

Argentina je prvu utakmicu na prvenstvu igrala u Moskvi, koja je udaljena 480 kilometara, pa su njihovi navijači odmah nakon utakmice krenuli put Nižnija. Hrvatska je Svjetsko prvenstvo otvorila u Kalinjingradu, pa je većina hrvatskih navijača stigla sinoć ili će doći na dan utakmice.

Argentince ne brine što su Messi i društvo kiksali protiv Islanda odigravši 1:1 uvjereni kako će se protiv Hrvatske vratiti na pobjednički put. Ni hrvatski navijači nisu zabrinuti.

"Ako Argentina nije mogla pobijediti Island, kako će onda nas, uništit će ih Perišić i Rebić", dodao je Mislav, koji je na utakmicu potegnuo iz Karlovca.

Kao zagrijavanje za večerašnji okršaj Vatrenih i Gaučosa navijači su odigrali svoju utakmicu, i to na jednoj plaži uz veslački kanal na Volgi. Susret je prenošen na videozidu u Fan zoni u središtu grada na Minin i Požarski trgu.

Navijače su jedino neugodno iznenadile cijene piva, koje su oko 30 kuna, čime su se tvrdnje kako će Nižnji biti jedan od najskupljih gradova na prvenstvu pokazale točnima.