Nogomet
Nogomet

Znate li da je Barcelona zamalo uništila karijeru Messiju?

Transfer koji je mogao promijeniti nogometnu povijest zamalo se dogodio 2005. godine…

gol expired (Foto:DNEVNIK.hr)

Mnogi će teško zamisliti nogometni klub Barcelonu bez velike zvijezde i jednog od najboljih nogometaša svijeta Lionela Messija. No, karijera dvostrukog dobitnika Zlatne lopte za najboljeg nogometaša kao i jednog od najvažniji kotačića Guardioline momčadi, mogla je krenuti i drugačijim stopama.

Naime, pojavila se priča da je Messi 2005. godine želio prijeći u redove Espanyola. Bio je naime razočaran što ga tadašnji trener Frank Rijkaard nije doživljavao previše. Također, Argentinac je silno želio igrati sa svojim prijateljem Pablom Zabaletijem, koji je tada bio u Espanyolu.

Između dva kluba na pomolu je bio dogovor oko jednogodišnje posudbe s mogućnošću kupnje Messija. No, srećom, dogovor je propao u posljednji tren. Naime, Messi je odradio odličan posao na trofeju Joana Gampera pa su se čelnici Barcelone ipak predomislili. Svi pregovori su prekinuti, a Messi je ostao u Barceloni i nije pogriješio.

U sezoni 2006/2007. postao je standardni prvotimac, postigavši hat-trick u El Clásicu i završivši sezonu s 14 golova u 26 prvenstvenih utakmica.